16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Turist sayısında sevindiren artış!

Antalya'ya bu yılın 2,5 aylık döneminde hava yoluyla gelen turist sayısı 400 bini aştı.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, 12-14 Mart tarihlerinde Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden 33 bin 293 turist giriş yaptı.

Antalya'ya 1-14 Mart tarihlerinde gelen turist sayısı 114 bin 145 olurken, yılbaşından bu yana kente gelen turist sayısı 426 bin 140'a ulaştı.

Geçen yılın aynı döneminde havayoluyla Antalya'ya 343 bin 655 turist geldiğini belirten yetkililer, bu yıl aynı dönemde, aylık yüzde 30, yıllık yüzde 24 oranında artış yaşandığını bildirdi.

TÜRSAB ANTALYA BÖLGESEL YÜRÜTME KURULU BAŞKANI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sezonunun rakamsal olarak şu ana kadar oldukça iyi gittiğini söyledi.

Bu yıl turizm sezonunun iyi geçeceğinin sinyallerini aldıklarını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Turizm 2,5 aylık dönemde oldukça iyi gidiyor. Şu anki öngörüler iyi görünüyor. Avrupa pazarında Türkiye'ye talep var. Avrupa pazarı iyi görünüyor. Rusya ve BDT ülkelerinden alınan sonuçlar da iyi durumda. Rusya pazarı Moskova Fuarı'ndan sonra daha da netleşir. Geçen yıl dünyada yaşanan ekonomik kriz elbette etkili oldu. Türk turizmcisi krizi iyi yönetti. Kamu ve özel sektör turizm sektörü el birliğiyle daha iyi işler yapmaya çalışıyor. Herkes hassasiyet  gösteriyor. Turizmin daha iyi olması için yapılabilecek her şey yapılıyor.”

Dünyada ekonomik krizin sürdüğünü, buna karşılık Türkiye'ye gelen turist sayısının artmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünyada ekonomik kriz devam ediyor. Sayısal olarak turistin artmasını sevindirici buluyoruz, ancak gelen turistin harcama da yapması lazım. Turiste para harcatacak akiviteleri artırmamız gerekir. Sektörde herkes buna yoğunlaştı.”

AA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 14:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?