1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turiste teklif dayağı!

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen ve plajda yürüyüş yapan İsveç uyruklu bir bayan, arkadaşlık teklifini reddedince bir kişi tarafından dövüldü.

Olay, Alanya ilçesindeki Damlataş Plajı'nda meydana geldi. Sabah yürüyüşü yapan İsveç uyruklu 19 yaşındaki İda Eva Marıa Erıcson'a, yanına yaklaşan Şaban T. (21) arkadaşlık teklifinde bulundu.

Ericson da arkadaşlık teklifini reddetti. Bunun üzerine Şaban T.'nin hakaretine uğradı. Şaban T. daha sonra turis kızı zorla yere yatırarak cinsel tacizde bulundu.

İda Eva Marıa Erıcson'un çığlık sesleri üzerine çevrede bulunan vatandaşların geldiğini gören Şaban T., Erıcson'un cep telefonunu alarak olay yerinden uzaklaşmak istedi. Çevredeki vatandaşlar, Şaban T.'nin önünü kesti. Şaban T. de bıçak çekerek tehditler savurdu. Bunun üzerine vatandaşlar plaj şemsiyesi ile saldırganı etkisiz hale getirerek polise teslim etti.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekibi zanlının üst aramasında suç aleti bıçak ve cep telefonunu ele geçirdi. İfadesinin ardından Şaban T., "Yağma ve cinsel saldırı" suçlarından yargılanmak üzere Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartıldı.

Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen İda Eva Marıa Erıcson da tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Nöbetçi Savcılık yüzleştirme yapmak üzere İda Eva Marıa Erıcson'u da Alanya Adliyesi'ne çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:23:31
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?