22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turiste yasak olmaz

Alanya'da bikini yasağı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Turistlere yönelik kısıtlamalar doğru olamaz. Her gelen turistin kıyafetiyle, nereye baktığı, ne yaptığıyla uğraşılır ise bu işin içinden çıkmak mümkün olmaz. Yasağın olmadığı bir yerde bu tür tartışmaları gereksiz buluyorum" dedi. 

Antalya'nın Alanya ilçesinde Demokrat Partili Belediye Meclis üyesi Hilmi Arıkan'ın geçtiğimiz hafta belediye meclis toplantısında gündem dışı öneriler bölümünde turistlerin cadde ve sokaklarda mayo ve bikiniyle dolaşmamaları konusunda uyarılmaları yönündeki isteği tartışmalara neden oldu. AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, bu tür tartışmaları gereksiz bulduğunu söyledi. İnsanların kıyafeti, yemesi ve içmesi konusunda yorum yapmanın  doğru olmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Alanya bir turizm kentiyse, turist gelsin diye çaba sarf ediyorsak; burada turistler üzerinde yapacağınız bir kısıtlamayı hiçbir yere anlatamazsınız" diye konuştu. Çavuşoğlu, "Herkesin inancına, dinine, anlayışına kendi yaşam biçimine saygı duyan bir insanım. Bu konuda da hiç kimseyi eleştirme noktasında değilim. Düşüncesine de saygı duyuyorum ama Türkiye'deki bu tür tartışmalar Avrupa'da yapılıyor. Ve bu nedenle yanlış yorumlar geliyor. Bunlar bizi üzüyor. Sanki  yasaklar kısıtlamalar gelmiş gibi. Belki arkadaşımız iyi niyetle kendi düşüncesini söylemiş ama bunun yansıması olumsuz oluyor. Bu tür şeylerle uğraşmaktansa Alanya'nın sorunlarının nasıl çözüleceğine kafa yormalarını istiyoruz. Aksi takdirde her gelen turistin kıyafetiyle, giyimiyle kuşamıyla, nereye baktığı, ne yaptığıyla uğraşırsak, bu işin içinden çıkmak da mümkün değil. Bu Alanya'nın ve Türkiye'nin imajına zarar verir. Alanya'nın artık böyle tartışmalarla değil, güzel şeylerle anılması gerekir" diye  konuştu. 

Gittiği başkentlerde insanların sokaklarda mayo ya da plaj kıyafetiyle dolaştığını görmediğini dile getiren Çavuşoğlu, "Ama havalar iyi olduğu zaman insanlar parklarda istedikleri kıyafetlerle güneşlenebiliyorlar. Gezip gördüğümüz turistik yerlerde turistlerin özgürce dolaştıklarını görüyoruz. Bu kişiye bağlı bir şey. Kişilerin üzerinde kısıtlama ve baskı getirdiğiniz zaman yansımaları yanlış olur. Ancak şunu söylemek isterim ki her ülkenin kendi kuraları, kültürü anlayışı var. Bunu yadsımak mümkün  değil" dedi. 

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu Şırnak'ta mayına basarak şehit olan İstihkam Jandarma Er İlyas Güzel'in Elikesik Köyü'ndeki evine taziye ziyaretinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, şehidin anne ve babasına başsağlığı dileklerini iletti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 09:30:33
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 09:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?