1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistik beldede hayvan katliamı!


ANTALYA'nın gözde turizm merkezlerinden Çamyuva’da son bir hafta içerisinde 5 köpek, 3 kedi tarım ilacı ile zehirlenerek öldürüldü.

Köpeklerini kaybeden Ramazan ve Aynur Oğuzkan çifti, “Evlatlarımızı katledenler cezalandırılsın” dedi. Kemer İlçesi'ne bağlı Çamyuva Beldesi'nde son bir hafta içerisinde 5 köpek ile 3 kedinin tarım ilacı ile zehirlenerek öldürülmesi tepkilere neden oldu.

Beldede esnaflık yapan Ramazan ve Aynur Oğuzkan çifti ile yine esnaf olan Hüseyin Kibar’ın eğitimli köpekleri zehirlenerek öldü. Ramazan Oğuzkan, köpeklerinin tarım ilacı dökülmüş et yedirilerek zehirlendiğini söylerken, “Bir hafta içerisinde 8 hayvan zehirlenerek öldürüldü” dedi.

Aynur Oğuzkan, “Dükkanımızdaki Terrier cinsi köpeklerimizden biri hayvan düşmanları tarafından zehirlenerek hunharca öldürüldü. Zehirlendiğini anlar anlamaz bir veteriner hekim çağırdık. Veteriner elinden geleni yaptı ancak kurtaramadık. Veteriner bize, tarım ilacı dökülmüş etle zehirlendiğini söyledi. Bu bir vahşet. Böyle canilik olmaz. Savunmasız, aşılı, eğitimli ve son derece şirin bir hayvana kıyabilmek için cani olmak gerekir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Olayı jandarmaya bildirdik, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Evlatlarımızı katledenler cezalandırılsın” diye konuştu.

Aynı yerde esnaflık yapan Hüseyin Kibar da köpeğinin zehirlendiğini belirterek, “Belediye başkanımıza da bizzat durumu aktardım. Konuyla şahsen ilgileneceklerini söyledi. Umuyoruz, bu katliamları yapanlar en kısa zamanda yakalanır” dedi.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:30:33
Güncelleme :9 Haziran 2009 Salı 11:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?