7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turistin başına gelen trajik kaza

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir rus turiste çarparak ayağını kopartan araç, turisti kanlar içinde asfaltın ortasında bırakarak kaçtı. Sağlık ekiplerince ambulansa konulan turist, o halde 3 hastane dolaştı.


Alınan bilgiye göre, Alanya'da tatil yapan Rus turist Natalia Ermolaeva, gece geç saatte otelden çıkarak yürüyüş yapmak için yolun karşısında bulunan plaja gitmek istedi. D-400 karayolu üzerinden yolun karşısına geçmek isteyen Rus turiste plakası belli olmayan bir araç çarptı.

Ayağı kopan Natalia Ermolaeva, kanlar içinde yolun ortasına yığıldı. Araç şoförü ise, turisti orada bırakarak hızla olay yerinden kaçtı. Çevrede bulunan vatandaşların durumu bildirmesi üzerine, sağlık ekipler 3 dakika gibi kısa
sürede olay yerine geldi. Yaralıya ilk müdahale yolun ortasında yapıldı. Rus turistin kanlar içindeki kopan ayağı ise, görenleri dehşete düşürdü. Yaralı turist, ambulans ile hastaneye götürülürken, bazı şoförlerin ambulansa yol vermedikleri gözlendi. Natalia Ermolaeva, ilk olarak Özel Hayat Hastanesi'ne götürüldü.

Burada kalp damar cerrahı olmadığı için yaralı turist tekrar ambulansa bindirilerek Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. İddiaya göre, hastane ile turistin kaldığı arasında anlaşma olmadığı için Natalia Ermolaeva bu kez aynı hastanenin ambulansı ile Alanya Devlet hastanesi'ne sevk edildi.

Bir ayağı kopuk vaziyette yarım saate yakın yollarda hastane aranan rus turist, sonunda kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Rus turistin göğüs kanseri olduğu ve bir göğsünün kısa süre önce alındığı öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 02:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?