21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turistin cesedi uçurumda bulundu

Tatil için geldiği Alanya'da motosiklet kiralayarak kaldığı otelden ayrılan Alman turistin cesedi, 8 gün sonra Mersin'in Anamur ilçesi yakınlarında bir uçurumda bulundu.

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen ve Oba beldesinde Acar Otel'e yerleşen Alman turist Klaus Dieter Lüben (62), bir hafta önce sabah kahvaltısını yaptıktan sonra dışarı çıktı. Bir oto kiralama firmasına giden Klaus Dieter Lüben, iki günlüğüne 07 NPA 12 plakalı motosikleti kiraladı.

Kiralama şirketi yetkilisi Cem Kangotan, kira süresi bitmesine rağmen motosikleti teslim etmeyen Lüben'e ulaşmak için kaldığı oteli aradı. Lüben'in oteline gitmediği bilgisini alan Cem Kangotan'ın uyarısı üzerine otel yetkilileri durumu polise bildirdi. Polis ve acenta yetkilileri turistin odasında yaptıkları incelemede Lüben'in eşyaları ve parasının odasında bulunduğunu belirledi.

Kayıp Alman'ın bulunması için Almanya'nın Antalya Konsolosluğu da girişimlerde bulundu. Bu arada babası Klaus Dieter Lüben'e cep telefonuyla ulaşamayan oğlu Maiko Alexander Lüben ise kız arkadaşı Jnne Warlen Petzoldi ile birlikte Alanya'ya geldi.

Babasının hayatından endişe ettiğini ve hayatta kalan tek aile ferdinin babası olduğunu, babasının otelden çıktığı gün üzerinde kırmızı tişört ve mavi çizgili krem rengi bir şort giydiğini öğrendiklerini anlatan Maiko Alexander Lüben, "Babamla en son yaptığımız telefon konuşmasında Gazipaşa ilçesine gittiğini, fırsatı olursa Anamur'a gideceğini söylemişti. Kendisi emekli polis olduğundan macerayı seven bir kişiydi. Dağlık bölgelerde gezmeyi sever. Babamı görenlerin en yakın emniyet teşkilatı ya da jandarma karakoluna müracat etmelerini rica ediyorum" demişti.

Maiko Alexander Lüben ile nişanlısı dün polis ekipleriyle birlikte ellerinde fotoğraflarla Anamur sınırına kadar restaurant ve benzinliklerde babasını aradı. Bir benzincinin tarife uyan bir turistin 6 gün önce geldiğini 90 oktan benzin sorduğunu, bulamayınca tekrar Anamur tarafına hareket etitğini söyledi. Bunun üzerine arama çalışmaları Anamur tarafına kaydırıldı. Anamur Demirören Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından dün sabah başlatılan arama çalışmalarında Çukurca mevkiinde mavi bir motosiklet görüldüğü bilgisi alındı.

Jandarma ekibi 250 metre derinlikte ve 5 km çapındaki alanda arama başlattı. Alman turiste ait ceset bugün sabah uçurumun altında çırılçıplak vaziyette bulundu. Cesedin üzerinde sadece çoraplarının olması dikkat çekti. Şahsın elbiseleri uçurumun üst taraflarında dallara ve kayalıklara takılmış, parçalanmış halde bulundu. Uzun süren uğraşların sonunda 1,5 saatte yukarı çıkarılabildi.

Ölen turistin oğlu Maiko Alexander Lüben, babasının cesedinin çıkarılmasını gözyaşları içinde izledi. Lüben'i nişanlısı teselli etti. Ceset Anamur Belediyesi'ne ait cenaze arabasına kondu.

Maiko Alexander babasının cesedinin başında önce dua etti sonra asker selamı verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?