1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistin şikayeti başkanı çıldırttı!

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar'ın Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları ve birim amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirdiği esnaf toplantısında, Side'nin en büyük sorununun hanutçuluk ve turistlerin esnaf tarafından sürekli rahatsız edilmesi olduğu gözler önüne serildi.

Side'de tatilini geçiren Norveçli Bo Lage Eriksson isimli bayan turist, tatilini geçirdiği Lale Otel'in sahibi Nevzat Gökkoca aracılığıyla toplantının son bölümünde söz alarak Side'de karşılaştığı olayları İngilizce anlattı. Bo Lage Eriksson'un konuşmasını Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar tercüme etti. Uçar, Bo Lage Eriksson'un ilk kez Side'ye geldiğini ve Side'nin dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söylediğini belirtti.

Abdülkadir Uçar, bu arada Norveçli bayan misafirin bazı şikayetleri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ne yazık ki, bundan sonraki sözleri başta Side'nin belediye başkanı olarak beni ve burada bulunan herkesi ziyadesiyle üzmesi gerekiyor. Bayan Eriksson, Side'nin ana caddesinde bir turistin yürümesinin hele hele bayan ise imkansız olduğunu, her dükkandan birilerinin çıkıp zorla turistleri iş yerine katmaya çalıştığını, bu kişilere karşı biraz gülümseyince işi iyice ileriye götürdüklerini, sertleşildiğinde ise tekme atıldığını söyledi."

HERKES HADDİNİ BİLSİN

Side Belediye Başkanı Uçar, Side'ye tatil için gelen kimsenin alış veriş yapmaya zorlanmasına ve rahatsız edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bir turist gelip şikayet merkezimize öyle bir dilekçe yazdığı an o dükkan gitti, hiç kimse kusura bakmasın. Görüntüymüş, şuymuş buymuş hiç gerek yok. Turistin tutanakla tuttuğu yazı ya da jandarmaya giderek taciz edildiğine dair şikayeti bizim için önemli."

Bunu yapanların bittiğini, yani, böyle bir rezillik, böyle bir kepazeliği hiç kimsenin kabul edemeyeceğini anlatan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle çalışmak isteyen varsa Side'de, unutsun. Üstünden inmeyiz, kimse böyle çalışamaz, biz varken çalışamaz. Alsın aklını başına toplasın. Ben herkesin iyi niyetine güveniyorum, sizlerin iyi niyetini biliyorum ama bazen çaresiz kalıyor insanlar, bu başıboşluğun bu anarşinin ortadan kalkması lazım, böyle kepazelik olmaz. Bu şartlarda gelip burada çalışacaksın, turistin anasını ağlatacaksın, buna hakkınız yok, gidin başka yerde yapın. Biz burada izin vermeyeceğimizi de söyledik. Onun için buraya gelen vatandaş, buraya gelen turistİ mutlu gelip mutlu göndermek mecburiyetimiz var. Bir daha gelebilmesi için, rahat alışveriş yapabilmesi için, komşularına arkadaşlarına tekrar Side'ye gelmeleri konusunda tavsiye edebilmeleri için bir kere onların mutlu olması lazım. Bu mutsuzluk zamanla birikiyor çığ gibi üzerimize geliyor. Ne oluyor bunun neticesi, işsizlik oluyor, para kazanamıyoruz, iş yapamıyoruz, mahvolduk, yandık bittik kül olduk."

Yolda yürüyen bir bayan turistin fahişe olarak görülemeyeceği ve öyle davranılamayacağını belirten Belediye Başkanı Uçar, şöyle konuştu: "Böyle bir terbiyesizlik var mı? Bizim yok mu kardeşimiz eşimiz, biri laf atsa çeker kafasından vururuz değil mi. Ama onlara müstehak, yok böyle bir dava. Bu kepazelik, rezillik, terbiyesizliktir. Bende esnafım, benimde müşterilerim gelip anlatıyor bunları ama yakaladığımız yerde sizlerde yapacağımız uygulamaları göreceksiniz. Arkadaşlar gerekli hazırlıkları tamamlayıp bitirecek sonra bu çark dönmeye başlayacak."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:12:41
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 17:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?