1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistler 'Her şey dahil' den mutlu

Dünya'da baş gösteren ekonomik kriz turizm sektöründe de hissedilirken Türk turizmciler, 'Her şey dahil' sistemi nedeniyle krizden en az etkilenen ülkeler arasına girdiklerini söylediler. Antalya'ya gelen yabancı turistler ile Türkiye'yi tercih etme sebeplerinin 'Her şey dahil' sistemi olduğunu söylediler.

Dünya'yı sarsan ekonomik kriz turizm sektöründe de kendisini hissettiriyor. Kriz nedeniyle bir çok turist tatillerini ertelerken bazı turistler de en ucuz ülkeleri tercih ediyor. Türkiye'de uygulanan 'Her şey dahil' sistemi yabancı turistler için cazip fırsatlar sunuyor. Her şey dahil sistemi içerisinde yiyecek, eğlence, içecek, hamam-sauna, SPA, spor faaliyetleri gibi otelin her türlü aktivitesinden ücretsiz yararlanan turistler uygun fiyatlara her türlü aktiviteye katılmanın tadını çıkartıyor.

Ekonomik krizden etkilendiğini söyleyen Aachen kentinden gelen Alman mühendis Christian Scheffers, "En uygun fiyata en güzel yerde tatil yapmak istedik. Araştırdık ve her şey dahil sistemini uygulayan Türkiye'nin çok cazip olduğunu fark ettik. Bu nedenle Türkiye'yi seçtik" dedi.

Her şey dahil sistemi içerisinde otelin bütün aktivitelerine ücretsiz katıldıklarını söyleyen yine Aachen kentiden gelen Manuela Deckers ise, "Otelde bol bol tenis oynuyorum. Açık büfedeki yemeklerden yararlanabiliyoruz. Gerçekten zengin bir menü var. Ayrıca alkollü içeceklerden de yararlanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de tatil yapmaktan dolayı mutluluklarını dile getiren ve Straubing kentinden gelen Venessa-Manfred Henkel çifti ise, "Ekonomik kriz nedeniyle tatili en uygun yerde yapmayı planladık. Her şey dahil sistemi bize çok uygun geldi. Bu nedenle Antalya'dayız. Otel aktiviteleriyle, yemekleriyle gerçekten çok güzel" şeklinde konuştu.

Porto Bello Otel'in kalite yönetimi sorumlusu İbrahim Sağır ise, "Her şey dahil sistemi içerisinde turistlerden kaldıkları gün sayısı üzerine belirlenen miktarda para alıyoruz. Onun dışında otelde yapılan bütün etkinliklere, yiyecek ve içeceklere para vermek zorunda kalmıyorlar. Ekonomik kriz nedeniyle turistlerin bir çoğu her şey dahil sistemini tercih ediyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 11:25:51
Güncelleme :12 Temmuz 2009 Pazar 11:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?