7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turistler hırsız çıktı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir takı mağazasından gümüş takı çaldıkları iddia edilen Ukraynalı iki kadın turist yakalandı.


Kiriş Mahallesi'ndeki bir gümüş mağazasında hırsızlık yapılması üzerine güvenlik kameraları incelendi. Güvenlik kameralarında tespit edilen görüntülere göre, iş yerine giren Ukrayna uyrukla N.Z. (13) ile O.B. (50) tezgah üzerindeki gümüş takıları incelemeye başladı. Bu sırada N.Z. dükkanın önünde gözcülük yaptığı tespit edilen annesi V.Z'ye (59) takıyı göstermek bahanesiyle dışarı çıktı. İş yerinin kalabalık olması ve tezgahtarların dalgınlığından yararlanan O.B'nin de tezgahta bulunan ve duvarda asılan bazı takıları alarak cebine koyduğu belirlendi.

Dükkanın kapanma saatinde yapılan sayımda takıların eksik olduğunun fark edilmesi üzerine güvenlik kamerasındaki görüntüleri izleyen mağaza sahipleri polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine kamera kayıtlarını inceleyen polis, Ukraynalı turistleri kaldıkları 5 yıldızlı bir oteldeki odalarında, çalıntı takılarla birlikte yakaladı.

Sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan O.B. ile V.Z. (59) tutuklandı. 13 yaşındaki N.Z. ise serbest bırakıldı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 15:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?