21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turistler karlamayla serinliyor

Toroslar’ın yüksek kesimlerinde, kış aylarında toplanarak kuyuda biriken karlar, yaz aylarında Korkuteli’ndeki yerli ve yabancı turistleri serinletiyor.

Korkuteli ilçesinin Yelten yaylasında Mehmet Akgün, 3 bin metre yükseklikteki zirvede, kendisinin hazırladığı 12 metre derinlikteki kuyuda kış aylarında biriktirdiği karları yaz aylarında “Karlama” olarak satıyor.

30 yıldır karlama satan Mehmet Akgün, Korkuteli ilçesine bağlı Yelten kasabasının yaylasındaki 3 bin metre yükseklikteki zirvede kış aylarında hazırladığı kuyudan katırlarla getirdiği karları, çuvallarla evinine ve daha sonra pazara çıkardığını söyledi.
Akgün, 12 metre derinlikteki kar kuyusundan yaz ayları boyunca kar isteyen herkese istediği kadar kar temin edebileceğini söyledi. Başta pekmez olmak üzere çeşitli meyvelerin şuruplarıyla karıştırdıkları karlama şerbetini satarak geçimini sağladığını belirten Mehmet Akgün, karlamanın bir bardağını 1 YTL’den satıldığını ifade etti.

Karlamacı Mehmet Akgün, “ilçede ve Antalya’daki pazarlarda Turistler ise karı gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kimisi sıcaktan yanan bedenlerine sürüyor. Kimisi de yiyerek serinlemeye çalışıyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 15:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?