1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistler keneden korkmuyor

Kene tarafından taşınan virüs ile bulaşan Kırım Kongo Hemorajik Ateş Hastalığı, Türkiye'ye gelen Alman turistler arasında bir kaygı oluşturmuyor.

Antalya'da, Türkiye'nin en güzel otellerinde kaldıklarını belirten Almanlar, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmış olduğuna inandıklarını söyleyerek, "Hastalığı çok iyi bilmiyoruz ama bu konuda bir tehlike olduğunu sanmıyoruz" dediler.

Antalya'da tatil yapmaktan büyük keyif aldığını belirten Alman Rolf Glingend, hastalıkla ilgili bir bilgisi olmadığını belirterek "Antalya'nın en güzel otellerinden birinde tatilimi geçiriyorum" dedi. Fram Fellenberg ise Türkiye'de tatilini geçirmeye karar verdiğini, böyle bir endişe taşımadığını ifade etti.

Almanya'da doğup büyüyen ve her yıl tatillerini Antalya'da geçiren Türk asıllı gençler Davut Karataş, Bekir ve Cuma Fok da ölümcül hastalıkla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını ve bu konuda herhangi bir endişe taşımadıklarını söyledi.

Antalya'nın Türkiye'nin en güzel tatil merkezlerinden biri olduğunu söyleyen gençler, iki hafta kalacakları kentte böyle bir tehlike ile karşılaşmayacaklarına inandıklarını belirtiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?