7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turistler mum ışığında alışveriş yaptılar

Antalya'nın turistik ilçesi Alanya'da 3 saat içinde ardı ardına yaşanan 20'ye yakın elektrik kesintisi, esnaf ve turistleri çileden çıkardı.


Alanya'da çöl sıcakları enerji nakil hatlarını olumsuz etkiliyor. Turistik ilçede klimaların enerji hattına aşırı yüklenmesi kesintileri ve trafo arızalarını beraberinde getiriyor. Alanya'da son iki gündür sıkça yaşanan elektrik kesintisi, yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukla alış veriş yaptığı cuma pazarında turizmi karanlığa gömdü.

Karanlığın yanı sıra bir de jeneratör gürültüsü eklenince turistler çarşıdan kaçtı. Esnaf az sayıda turiste satış yapmak için mum kullanmak zorunda kaldı. Bazı turistlerin ise alış veriş yaparken mum yaktıkları gözlendi.


Danimarka'dan tatile gelen Alex Evril isimli turist genç, "Dünyada tanıtılan Alanya'da böyle bir manzara ile karşılaşmak beni şaşırttı. Mum ışığında alış veriş yapmak hiç aklıma gelmezdi. Dışarıda jeneratör sesi çok rahatsız edici. Hava çok sıcak, klimalar çalışmıyor. Umarım bu sorun kısa zamanda çözülür" dedi.


Cuma pazarında esnaflık yapan Adem Tunç ise, "Bu hem turiste hem bize eziyet" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 18:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?