1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistlerden havalimanına tam puan

Antalya'ya gelen 10 bin turiste yönelik yapılan ankette, Antalya Havalimanı hem konforlu hem de güvenilir çıktı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya'ya hava yoluyla gelen ve giden turistlere Antalya Havalimanı hakkında bilgilerin yer aldığı bir anket sundu. Bir yıl boyunca gerçekleştirilen ankette 10 bin 393 turiste havalimanının konforu ve güvenliğine dair soru soruldu diğer ülkelerin havalimanları ile mukayese yapması istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Havalimanı Koruma Şube Müdürü Ayhan Kara, "Ekip ruhu ve takım çalışması ile hizmet kalitesi gerçekleştiriyoruz. Sıkı önlem ve tedbirlerle Antalya halkına layık olmaya çalışıyoruz. Havalimanı güvenliği ve konforu hakkında bir çalışma oluşturan emniyet olarak geçen yıl Antalya Havalimanı'nı tercih ederek giriş çıkış yapan 10 bin 393 yabancı ve yerli turiste havalimanının konforu ve güvenliği ile ilgili anket çalışması gerçekleştirdik. Emniyet bu konuda yolculara güvenlik ve konfor ile ilgili çeşitli sorular sordu. Verilen yazılı cevaplarda havalimanımız yüzde 90 oranında güvenli ve konforlu çıktı. Bu sonuçlar teşkilatımızın onurudur" dedi.

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan önderliğinde hazırlanan AYT -POL hizmet grubunun uluslararası standartlarda bir ekip çalışması içerdiğini söyleyen Kara, şöyle konuştu: "Güvenliğin sağlanmasında temel unsurlardan biri de Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan AYT-POL hizmet grubudur. Hizmet grubunun sunduğu çalışma alanında proje üretimi, etkin iletişim kurmak, belge inceleme ofisi gibi hem teknik hem de idari açıdan örnek bir kalitede hizmet veriyor. Havalimanı bünyesinde karşılaşılan suç ve suç unsurlarına karşı başarıyla mücadele eden ofis sahtecilik ve evrak usulsüzlüğünde suçlulara aman vermiyor."

Kara, kriminalistik çalışmalarda 107 adet sahte pasaport ele geçirilirken, sahte evrakla ya da pasaportla uçmak isteyenlerin tercihinin Almanya, Fransa ve Hollanda olduğunun görüldüğünü sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 11:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?