1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistlerin deniz keyfi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hava sıcaklığı 32 dereceye yükselince turistler sahile akın etti. Manavgat'ın Side beldesindeki halk plajını tercih eden turistler güneşin ve denizin tadını çıkardılar.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü Side'de turistler denize koştu. Tatilciler, Side'nin dünyaca ünlü plajlarında deniz, kum ve güneşin keyfini çıkardı.

Bu arada uzmanlar, sıcaklar karşısında çareyi denize girmekte bulan vatandaşları 12.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyardı. Uzmanlar, sıcak nedeniyle vücuttaki su oranının hızla kaybolacağını hatırlatarak bolca sıvı içilmesini önerdi. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede hava sıcaklığı ve nem oranının önümüzdeki günlerde de artış göstereceğini belirtti.

ŞELALEYE TURİST AKINI

Doğa harikası Manavgat Şelalesi de, 2009 yaz sezonunun başlaması ve havaların iyice ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Manavgat ve çevresinde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistlerin en fazla rağbet gösterdiği yerler arasında bulunan dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi, ilgi görmeye devam ediyor.

Manavgat'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve insanların sıcaktan bunalması nedeniyle şelale, turistlerin yanı sıra yerli halkın da akınına uğradı. Manavgat Şelalesi'ne gelen turistler bir taraftan fotoğraf çektirirken diğer taraftan çevrede gezip dolaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?