1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turistlerin mavi yengeç merakı

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesinde bulunan ve Dalyan Gölü'nden avlanan mavi yengeçler bölgede restoranlar tarafından gelen konuklara sunuluyor.

Yerli ve yabancı çok sayıda kişinin geçiş noktası olan ve antik kent Myra ve St. Nicolas Kilisesi ile de ünlü Demre'ye de yakın olan Beymelek'e uğrayan turistler, mavi yengeçleri hem canlı canlı görme fırsatı buluyor hem de bu tadı tatma fırsatı buluyor. Son dönem medyada da sıkça yer bulan mavi yengeçler bölgenin en eski restoranlarından biri olan Tutkun Restoran'da yer alıyor. İşletmeciler Yusuf ve Engin Tutkun kardeşler adeta mavi yengeç profesörü olmuşlar.

Oldukça yüksek protein değeri, doymamış yağ asitleri ve yararlı mineralleri ile yurt dışında ''Yüksek Sosyete'' diye adlandırılan kesim tarafından bolca tüketilen mavi yengeçler gelen konuklar tarafından özel havuzlarında canlı canlı izleniyor ve ardından sofradaki yerini alıyor.

Mavi yengeçler isteğe göre pişirilerek gelen konuklarla servis ediliyor. Tutku Restoran sahiplerinden Engin Tutkun, yaptıkları açıklamada, "Mavi yengeç artık bölgemizde bir marka oldu. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz güzel Belmelek'e uğrayarak mavi yengeci tatma şansı buluyorlar. Herkesi buraya bu tadı tatmaya bekliyoruz" dedi.

IZGARADA TADI MÜKEMMEL

Mavi yengeçler, isteğe göre ya haşlama ya da ızgara yapılıyor. Izgaraya konan mavi yengeçler orta hararetli ateşte kısa sürede turuncu bir hal alıyor. Etleri ise piştikçe beyaz bir şekilde ortaya çıkıyor. Pişen yengeçler salata eşliğinde özel sosu ile yemeye hazır hale getiriliyor. Ancak yerken ayakları ve gövdesi oldukça sert olan yengeçler için özel olarak kırma aleti veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 10:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa deniz IP: 88.232.51.xxx Tarih : 12.05.2009 18:49:30

tutkun kardeşler bu işi bu bölgede en iyi yapan işletme bence, ben gittin gerek mekanlarının konumu doğası denizi mükemmel ve yengeçlerin canlı olarak müşterilerine göstermeleri taktire deger hersey cok taze ve lezzetli hele birde balık corbaları varkı mutlaka tatmalısınız herkeze tavsiye ederim