1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm Bakanı Günay Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da, ANFAŞ fuarcılığın düzenlediği otel ekipmanları fuarına katıldı.

Fuar açılışında konuşan Günay, "İsrailli turistlere ülkemizdeki bazı otellerde düzenlenen karşıt görüşlü kampanyalar bilinçsiz bir kesimin ürünü. Bizim hiçbir halkla ve hiçbir devletle sorunumuz ve düşmanlığımız yoktur" dedi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından düzenlenen 15-18 Ocak tarihleri arasında açık kalacak 'Hotel Equitpment Fuarı', 40 bin metrekare kapalı alan ve yerli yabancı katılımcılarıyla Antalya Expo Center'de başladı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Fuar açılışında konuşan Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye'ye gelen yabancı turistleri diğer ülkeler gibi müşteri değil misafir olarak görüldüğünü belirterek "Batıyla farkımız, onlar gelen yabancıları 'müşteri' biz ise 'misafir' olarak görüyoruz. Belki de farkımız burada. Geleneklerimiz bu şekilde. Kendi içinde terörle ve iç sorunla uğraşan bir ülkenin 20 yılda bir milyon rakamından bugünlerde 25 milyonu telaffuz etmesi büyük bir başarı" dedi.

Hedeflerinin bu başarının sürdürülmesini sağlamak olduğunu anlatan Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Biz devlet olarak sektör temsilcileriyle, eşgüdüm ve koordinasyon içerisindeyiz. Biz de kamu olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Beraberce hareket etmemiz lazım. Türkiye'nin tanıtımına büyük önem vermek zorundayız. Kesinlikle her geçen yıl, bir önceki yıla oranla daha fazla tanıtım yapıp daha fazla bütçe ayırmamız lazım. Bunun giderleri için kimsenin endişelenmemesi gerekiyor."

Türkiye'de özellikle bazı ürünlerin diğer ülkelere göre satımında ve sunumunda fahiş fiyatlar olduğunu söyleyen Günay, şunları söyledi: "Maliyet değerlerini abartılı bir şekilde yükseltmemeye çalışmak kazancı artırmaz. İthal olarak aldığımız bazı içkilerin maliyetleri artırılıyor. Bunu değiştirmek için çalışmalarımız var. Bizim rekabet ettiğimiz üllkeler Mısır, Fas veya Yunanistan değil. Bizim rekabet ettiğimiz ülkeler arasında İspanya, Fransa ve İtalya vardır. Oralarda hangi kaynaklar kullanılıyorsa biz
bunlara yönelip turizm sektörünü desteklemeye çalışmamız lazım."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda sektör temsilcisi ile fuarın açılış kurdelesini kesti. Bakan Günay, fuar içerisinde birkaç izlenimlerde bulunup aşçıların kıyafetlerinin sergilendiği tanıtımını seyretti.

Fuar çıkışında gazeteciler, Günay'a, "Türkiye'nin bazı bölgelerinde İsrailli turistlere uygulanan kampanyalar ve bazı turistlerin rezervasyon iptallerini" sordu. Bakan Günay da, bölgemizde böyle bir sorun ve bir sıkıntı yaşandığını belirterek şöyle cevap verdi: "Biz bunun kısa süre içerisinde barışçı bir ortama kavuşmasını istiyoruz. Bu süreçte hep birlikte, kamuoyu ve toplumun bütün kesimi olarak çalışmamız lazım. Bizim hiçbir halkla ve hiç bir devletle sorunumuz ve düşmanlığımız yoktur. Bu tür
kampanyalar bilinçsizce yapılıp ülkenin zararınadır."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:29:20
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 17:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?