22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm bakanı Günay Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yanan ormanlık alanların turizme açılacağı iddialarına değinerek, "Bugün itibariyle yanan herhangi bir orman alanından hiçbir kimse kendisine haksız biçimde bir metre kare yer açamaz" dedi.

Antalya Turistik Otelciler Derneği'nin (AKTOB) düzenlediği toplantıya katılmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Ertuğrul Günay, Antalya Müzesi'ni ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Bakan Günay, müzedeki tarihi eserleri yakından inceledi.

Bakan Günay'a Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve turizmciler eşlik etti. Bakan Günay, incelemeler sırasında müze yetkililerine sürekli uyarılarda bulundu. İncelemelerin ardından müze hakkında bilgi veren Bakan Günay, arkeoloji müzelerini çok önemsediğini söyledi.

Antalya Müzesi'nin, İstanbul Arkeoloji Müzesi ile yarışabilecek konumda olduğunu ifade eden Günay, "Antalya Müzesi çok eşsiz tarihi eserlere sahip. Fakat Antalya gibi bir büyük turizm kentinde bu müzenin daha bilinir olması gerekiyor. Otellere gelen turistleri müzelere taşıyabilirsek Antalya ve Türkiye'nin değeri daha da artacaktır" dedi. Antalya Müzesi'ne gelen ziyaretçi sayısının 100 binler civarına bulunduğunu belirten Günay, "Bu rakam yetersiz. Antalya'ya bu ayla birlikte gelen turist sayısı 6 milyonu aştı. Ben daha iyi bir duyuru ve tanıtım çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Ayrıca turizmci iş adamlarımız, otellerine gelen misafirlere çevrelerindeki ören ve tarihi yerleri tanıtması gerekir" diye konuştu.

Müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerinin arttırılması nedeniyle yapılan eleştirilere de değinen Bakan Günay, şunları söyledi:

"Bu yılın Haziran ayında TÜRSAB ile anlaşma yaparak müze ve ören yerlerinden alınan 20 YTL'lik kartla bütün müzeleri ücretsiz gezebilme imkanı tanıdık. Bu çalışmanın ardından da müze ve ören yerlerine giriş ücretini arttırdık. Topkapı Müzesi'ni 5 euroya gezdirmek bu müzeye saygısızlıktır. Bu nedenle fiyatları arttırdık. Dünya ile karşılaştırdığımızda bizim fiyatlarımız hala düşük. Bu fiyatları daha da arttıracağız. Dünyadaki fiyatlar neyse biz de bu seviyeye geleceğiz."

YANAN ORMAN ALANLARI

Yanan ormanlık alanlarının turizme açılacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bakan Günay, "Ben bu konudaki bilgileri inceletiyorum. Geçmişte yapılmış bir yanlış varsa bunları düzeltmeye çalışacağız. Geçmişte böyle bir hukuk oluşmuşsa bunun ancak hukuk yoluyla düzeltilmesi gerekiyor. Bugün itibariyle yanan herhangi bir orman alanından hiçbir kimse kendisine haksız biçimde bir metre kare yer açamaz. Bunu kesin olarak söylüyorum. Görevde bulunduğum sürece hiçbir zaman bu tür bir haksızlığa izin ve imkan vermem" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?