8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm çalışanlarının kış korkusu

Turizm çalışanları, kara kışın gelişini kara kara düşünmeye başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sezonun bitimiyle birlikte 150-200 bin turizm çalışanının işsiz kalması gündeme geldi.

Kış döneminde kapanan tesisler nedeniyle 5 ay işsiz kalacak çalışanların bir kısmı bu riski göze alırken, bir kısmı da başka sektörlere yöneliyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, kış döneminde otellerin para kazanmadığını ancak en azından personellerini tutmak istediklerini belirtti.
Yetişmiş turizm personelinin yaz sezonunda çalışıp kışın işsiz kalmak yerine haklı olarak başka sektörlere yöneldiğini ifade eden Şimşek, "Biz de kalifiye personelimizi bu yüzden kaybediyoruz. Hizmet kalitesi istenilen seviyede olmuyor. Eğer sadece kış döneminde sigorta primlerinde kademeli bir indirim yapılırsa, biz de bu yolla personelimizi tutabiliriz" dedi.

Sezon sonuna yaklaşıldığında en büyük sorunun çalışanların durumu olduğunu anlatan Şimşek, konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, bakanlığın da bir çalışma içinde olduğunu açıkladı.
Otel Lokanta Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Sendikası Şube Başkanı Ersin Altınkaya da 1 Kasım'dan itibaren turizm çalışanlarının neredeyse üçte ikisinin işsiz kalacağını belirtti. Altınkaya, işçilerin geçmiş yıllarda olduğu gibi 5-6 ay boyunca çalışamayacaklarını vurgulayarak, turizm çalışanlarını da sendikalı olmaya davet etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?