1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm Haftası kutlamaları 15 Nisan'da

Antalya'nın Kaş ilçesinde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ziraat Odası tarafından Cumhuriyet Meydan'ında yöresel mutfağımızdan Keşkek dövülerek, konuklara ikram edilecek.

Bölgede turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz önderliğinde, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve sivil toplum örgütlerinin büyük desteğiyle geniş kapsamlı bir tanıtım seferberliği başlatıldı.

15 Nisan Çarşamba günü saat 17.30'da kortej yürüyüşüyle başlayacak olan Turizm Haftası kutlamaları, 21 Nisan Salı gününe kadar devam edecek. Kutlamalar çerçevesinde Kaş, Kalkan ve Patara'da ortaklaşa programlar düzenlenecek. Programlar doğrultusunda folklor gösterileri yapılacak, el sanatları stantları, Yörük çadırı kurulacak, gelen misafirlere ücretsiz gözleme ve ayran ikram edilecek. Kaş Ziraat Odası tarafından Cumhuriyet Meydan'ında yöresel mutfağımızdan Keşkek, İçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye
Başkanı Abdullah Gültekin, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Turizm Müdürü Mustafa Aydın tarafından dövülerek konuklara ikram edilecek.

 Keşkek dövmesine konuklarda katılabilecek. Saat 20.00'de Kaş'taki Turizm Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek Turizm Haftası Balosunda ilçede bulunan yerli ve yabancı konuklar müzik eşliğinde eğlenecekler. 16 Nisan Perşembe günü akşam saat 20.00'de Kaş Antik Tiyatro'da Yeşilköy Halk Tiyatrosu Düğün ve Davul adlı oyunun tiyatro gösterisi yapılacak. 17 Nisan Cuma günü Yat Limanında Halk oyunları şenliği yapılacak.19 Nisan Pazar günü saat 10'da Antik Patara suyolu (Delikkemer) yürüyüşü ve kır pikniği. Saat 20.00'de akşam Kalkan Beldesi'nde Yat Limanında Yeni Türkü Müzik Grubu Açık Hava Konseri 20 Nisan Pazartesi günü saat 10.00'da Yat Limanı deniz dibi temizliği.

21 Nisan Salı günü Güvercinler Adası Sualtı ödül töreni ve saat 19.00'da Akçagerme Plajında Turizm Haftası Kapanış Kokteyli ile Turizm Haftası etkinlikleri sona erecek. Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz Turizm Haftası etkinlikleriyle ilgili olarak "Turistik ilçemiz Türkiye'nin en özel, en güzel yerlerinden birisidir. Bunu en güzel yapmakta yine biz Kaş halkına düşmektedir. Bu doğrultuda 15-22 Nisan tarihleri arasında yapacak olduğumuz Turizm Haftası'nda Kaş'ı ve yöremizi en iyi şekilde çok iyi tanıtmalıyız.Bu bizim için gelecek kuşaklar içinde çok önemli çünkü ilçemizin tek gelir kaynağı turizmdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 21:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naz IP: 88.227.143.xxx Tarih : 14.04.2009 10:45:04

çok güzel gerçekten