1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm için uçak batırılacak

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova Beldesi’nde, dalış turizmine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl batırılan geminin ardından şimdi de uçak batırmak için çalışmalar başladı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde, geçtiğimiz yıl Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınan Münfesih SG 120 gemisi dalış turizmine katkı sağlamak üzere Tekirova 3 adalar bölgesinde Akdeniz’in mavi sularına gömülürken, Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, şimdi de bir savaş uçağını dalış turizmine kazandırmak amacıyla girişimlere başladıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Sahil Güvenlik Komutanlığından alınan geminin batırılmasının ardından çok sayıda yerli ve yabancı turistin bölgeye gelerek dalış yaptığını söyleyen Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, “Üç Adalar, Antalya'da doğal resif özellikli dalış bölgesi olarak kullanılabilecek en doğru nokta. Böyle olunca Üç Adalar sadece bölge turizmi için değil, ülke turizmi için büyük önem taşıyor. Bizde turizmi çeşitlendirme amacıyla geçtiğimiz yıl Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan aldığımız bir gemiyi bu noktada batırdık. Gördük ki yoğun bir talep var. Şimdi de bu amaçla burada bir Savaş uçağını batırmayı planlıyoruz. Bu amaçla Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile gerekli yazışmalara başladık. Yazışmalar sonrasında olumlu cevap geldiği takdirde bir savaş uçağını bu bölgede batırarak dalış turizmi için bir alternatif daha yaratmış olacağız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?