1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm personeli 'siesta' yapacak

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde günde ortalama 15 saat mesai yapan turizm çalışanlarının daha verimli çalışması için 13.00- 15.00 saatleri arasında siesta uygulaması başlatılıyor.

Alanya Belediye Meclisi, Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplandı. Meclis'in Haziran ayı toplantısında ilçede son günlerde tartışılan ‘öğle saatleri arasında alınan kısa uyku' anlamına gelen siesta uygulaması gündeme geldi.

Belediye Başkanı Anavatan Partili Hasan Sipahioğlu'nun önerisi doğrultusunda gündeme gelen ‘siesta uygulaması' meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Sipahioğlu, sıcağın en çok hissedildiği öğle saatlerinde siesta uygulamasının zorunlu olduğunu söyledi. Turistlerin de 13.00- 15.00 saatleri arasında alışverişe çıkmadığını belirten Sipahioğlu, “Siesta uygulaması turistik işletmelerde çalışan personelin verimliliği açısından son derece önemli. Yaz döneminin yorucu temposunda çalışanlar siesta uygulamasıyla bir nebze olsun rahatlayacak” dedi.

Turistik işletmelerde çalışan personelin büyük bir çoğunluğunun saat 09.00'dan gece yarısına kadar çalıştığına dikkat çeken meclis üyeleri, siesta uygulamasının zorunlu olduğunu belirtti. Bazı meclis üyeleri bu uygulamasının gerekli, ancak uygulaması zor bir karar olduğunu söyledi.

Daha sonra siesta uygulaması meclis üyelerinin onayına sunuldu. Alanya Belediye Meclisi siesta uygulaması oy birliğiyle kabul etti. Alınan karara göre, turistik işletmeler hergün 13.00- 15.00 saatleri arasında öğle tatili yapacak. Alanya'da siesta uygulaması 30 Eylül 2009 tarihine kadar uygulanacak.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) da Mayıs ayı toplantısında yaz döneminde uzun iş saatleri nedeniyle yorucu tempoda çalışan işyerlerinin daha verimli olması için ‘öğle tatili uygulaması' başlatılmasını görüşürken oda üyeleri siesta uygulamasının gerekli olduğunu belirtti.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?