1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm sezonu hazırlığı

Turizm sezonu öncesi turizm sektörü temsilcileri ve emniyet güçleri bir araya geldi. Turizmciler ve emniyet teşkilatı, iki kurumun ortak akılda, iş birliği ve koordinasyon yapması gerektiğini bildirdi.

Turizm sezonunun yaklaşması dolayısıyla turizm sektöründeki kamu ve özel sektör temsilcileri Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı toplantıda bir araya geldi.

Turizm sektöründe yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü, İş Teftiş Grup Başkanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turizm Otelcileri Birliği (AKTOB), Türkiye Seyahat
Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Belek Turizm Yatırımcılar Birliği (BETÜYEB), Kundu Turizm Yatırımcılar Birliği (KUYAB) ve Lara Turizm Yatırımcılar Birliği (LATUYAB) yetkilileri katıldı. Toplantıda sektörde yaşanan problemler ve karşılaşılan sıkıntılar anlatıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Antalya'nın dünya kenti olduğu kadar marka kentler arasında olduğunu belirterek "Turizm gibi hayati öneme sahip bir sektörün sekteye uğramaması için turizmde görev alan gerek
kamu sektörü gerek özel sektöre büyük sorumluluk düşmektedir" dedi.

Antalya'ya gelen turistin şehirden memnun duygularla ayrılması için herkesin üzerine düşen ödev ve görevler olduğunu anlatan Arslan, şöyle konuştu: "Örneğin şehri gezmek için kente gelen turist, bindiği tur aracının D2 taşıma belgeleri olmaması durumunda o araç için kanuni yaptırım uygulanmaktadır. Araç trafikten men edilmektedir.Turist kafilesi yeni araç gelinceye kadar bekletilmektedir. Aracın trafikten men edilmesi durumunda hem turizmcinin hem de araç sahibinin iş gücü kaybının yanı sıra turistin
yaşadığı moral kayıpları telafi edilemez durumdadır. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için kurumsal işbirliği ve koordinasyon şart."

Turistin kente ayak bastığı andan kentten giderken yine en son gördüğünün polis olduğunu belirten Arslan, "Polisin vizyonu, beden dili ve sunduğu imaj çok büyük bir önem taşımaktadır" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Havalimanı Koruma Şube Müdürü Ayhan Kara da, "Personelimiz seçkin ve yabancı dili iyi bilen çalışanlarımızdır. Kente gelen ve ayrılan turistleri hızlı bir şekilde karşılamakta ve çıkış işlemlerini de aynı hızda gerçekleştirip aynı kalitede uğurlamaktadır. Bu arada sahte pasaport ya da evrak ile sahte kimlik ile giriş çıkış işlemleri düzenleyen toplam 107 kişi ele geçirilmiştir" dedi.

Toplantının devamında özel sektör temsilcileri, emniyet mensupları yetkilileriyle karşılaşılan sorunlarla ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Gerek kamu sektörünün temsilcileri gerek özel sektör temsilcileri bu toplantının oldukça faydalı geçtiğini ve önümüzdeki zamanlarda yaşanacak bazı sıkıntıların önüne geçtiğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 11:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?