22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizm şoförlerine destek

TURİZM ŞOFÖRLERİNE DESTEK

Turizm Şoförleri Derneği yöneticileri AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret ederek, şoförlerin sorunları hakkında bilgi vererek çözümü konusunda destek istedi.

Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, derneğin kurucusu Rehberler Odası eski Başkanı Osman Özbuldu ve dernek yöneticileri Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’u ziyaret etti. Ziyarette, turizm şoförlerinin sorunları ele alındı. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, turizmde yaşanacak, en küçük bir sorunun esnafa yansıdığını belirterek, turizm şoförlerine her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Turizm şoförlerinin en büyük sorununun uzun süre çalışmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Orhan Kayabaşı, “Turizmin yoğun olduğu dönemlerde, turizme hizmet veren arkadaşlarımız uzun süre direksiyon başında oluyorlar. Biz, üyelerimizin hakkını korumak, turizm şoförlerinin insanca koşullarda hizmet vermelerini sağlamak için kurulduk. Bunun için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Turizm şoförlerinin daha önce AESOB üyesi olduğunu hatırlatan Abdullah Sevimçok ise 2005 yılında çıkan kanunla, üyeliklerin silindiğini söyledi. Turizme hizmet veren şoförlerin çok önemli bir görev yaptıklarını belirten Sevimçok, “Turistlerin canı sizlere emanet. Turizmde yaşanabilecek en küçük bir sorun, tüm şehri etkiliyor. Bu sorundan en fazla zararı da esnaf ve sanatkarımız görüyor” diye konuştu. Turizme hizmet veren şoförlerin en iyi şartlarda hizmet vermesi gerektiğini belirten Sevimçok, “Şoförlerimiz can taşıyorlar. Bunun için gerek ekonomik yönden gerekse mesai saati yönünden en iyi şartlarda çalışmaları gerekir. Biz bu konuda yapacağınız her türlü çalışmaya, alacağınız her türlü karara destek vermeye hazırız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 12:16:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 13:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?