21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turizmciden 'KDV' tepkisi

Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Nüvit Özkan, eurodaki düşüşün otelciyi mağdur ettiğini belirterek, "Hükümet turizmdeki KDV’yi aşağıya çekmeli. Yatırımcıyı mağdur etmemeli" dedi.

Euronun 1 milyon 950 bin seviyesinden 1 milyon 700 bine kadar gerilemesinin turizmciyi sıkıntıya soktuğunu belirten KONTİD Başkanı Nüvit Özkan, hükümetin KDV’yi düşürmesi gerektiğini söyledi. Otellerin 8-9 ay veya 1 yıl önce anlaşmalarını yaptığını ifade eden Özkan, "Genelde bu anlaşmalar euro veya dolar kuru üzerinden yapılıyor. Döviz kurunun aynı kaldığını varsaysak bile içki ve diğer girdi fiyatları sürekli olarak artıyor. Her şey dahil sistemini uygulayan otellerde içki fiyatları sunulan hizmetin içerisinde. Yani otelcinin girdisi her geçen gün artıyor. Döviz kuru düştüğü zaman otelci doğal olarak bir kayba uğruyor" dedi.

Türkiye’de derdini anlatamayan tek sektörün turizmciler olduğunu savunan Özkan, "Her geçen gün turizmcinin kazancı aşağıya düşüyor. Tek çözüm KDV oranının düşürülmesidir. Zaten Akdeniz ülkeleri arasında KDV’nin en yüksek olduğu ülke Türkiye. İçki fiyatları artarken, döviz fiyatları düşünce turizmci ciddi bir sıkıntı içerisine giriyor. Turizmci çaresiz servisten çalıyor. Bu, turizmde hizmet kalitesini olumsuz etkiliyor. Hükümetin ülke geleceğinin turizmde olduğunu artık bilmesi ve turizm sektörünün sorunları olduğunu kavraması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 18:39:45
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 18:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?