22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizmciler endişeli

Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Müfit Kaptanoğlu, "Türkiye’nin AB üyeliğinin olması halinde bundan en çok Rus turistler etkilenecek. Rus turist sayısında, yüzde 50’lere varan düşüş olabilir" dedi.

ALTİD Başkanı Müfit Kaptanoğlu, 2004 Turizm Sezonu’nda gelen turist sayısında Ruslar’ın ilk 3 içinde yer aldığına dikkat çekerek, "AB’ye üye olunduğu taktirde Rus vatandaşlarının Türkiye’ye vize için önceden başvurması gibi bir sorun ortaya çıkacak. Ayrıca fiyatların AB ülkeleri seviyesine çekilmesi de işin bir diğer yanı. Durum böyle olursa ’ucuz’ diye Türkiye’yi tercih eden Rus pazarını tamamen kaybedebiliriz" şeklinde konuştu.

Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Hükümet yetkililerinin, Türk Turizmi açısından büyük önem taşıyan Rus pazarı konusunda gerekli girişimlerde bulunması gerektiğini kaydeden ALTİD Başkanı Müfit Kaptanoğlu, "Bu konuda gerekli kanuni düzenlemeler en kısa sürede yapılmalı. Türkiye’de bulunan bir çok turizm bölgesinde oteller" Her şey Dahil" sistemine geçti. Bu otelleri tercih edenlerin başında ise Rus turistler geliyor. Alanya’dan örnek verecek olursak, beldelerde bulunan otellerin çoğunu bu sezonda Rus turistler doldurdu. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde turizmcileri kötü günler bekliyor" diye konuştu.

Antalya
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 12:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?