21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turizmciler 'herşey dahili' savundu

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Nüvit Özkan, 'Her şey dahil' sisteminin rekabetle birlikte kalite ve seçeneği de artırdığını söyledi. 

Türkiye'nin Akdeniz çanağında her şey dahil sistemini en iyi uygulayan ülke konumunda olduğunu vurgulayan ALTAV Başkanı Nüvit Özkan, "Türkiye son yıllarda her şey dahil sistemini çok iyi öğrendi. Otellerimizin çoğu bu sistemle hizmet vermeye başladı. Bu durum, rekabetle birlikte kalite ve seçeneği de arttırdı" dedi. "Sistemin turizme zarar verip vermediğinin tartışılması yerine, sistemin kalitesinin yükseltilmesi için yapılması gerekenler konuşulmalıdır" diyen Özkan, "Türkiye'yi tercih eden turistin büyük bir bölümü her şey dahil sistemiyle gelmektedir. Bu nedenle, bu boş bir tartışmadır. Düşük kalitede hizmet vermek her alanda olabilir. 'Kalitesizlik her şey dahil sisteminden doğuyor' demek doğru değildir" ifadelerini kullandı. 

Her şey dahil sistemi uygulayan otellerde kalan müşterilerin otel dışı ilişkilerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini de ifade eden Özkan, Türkiye'nin kısa vadede her şey dahil sisteminden vazgeçmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Bu sistemin yarım pansiyon ve tam pansiyon gibi çeşitleri olan bir servis şekli olduğunu hatırlatan Özkan, her servis şeklinin verdiği hizmetin farklı olduğuna işaret etti. 

Kleopatra Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Mustafa Kahya ise, her şey dahil sistemini uygulayan otellerin kalitesiz hizmet vermediğini savundu. Türkiye'deki otellerin son zamanlarda her şey dahil sistemine geçerek büyük bir atak yaptığını anlatan Kahya, Alanya'da bu sistemi uygulayan 60'a yakın otel olduğuna belirtti. Her şey dahil sistemini uygulayan otellerin kaliteden ödün vermediğini kaydeden Kahya, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olan Alanya'da, bu sistemi uygulayan otellerin sezonu en iyi şekilde kapatmayı düşündüğünü ifade etti. Turizmcilerin mecburiyetten alternatif çözümler üretmeye başladığını belirten Kahya, "Normalde sadece oda hizmeti veren apart oteller, turist sayısında yaşanan sıkıntılar nedeniyle her şey dahil sistemine geçti. Bu durum iyi ancak, bu sistemde kalitesiz hizmet verilirse turizm zarar görür. Bu nedenle özellikle apart oteller kaliteli hizmet vermeye özen göstermeli" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 23:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?