1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizmcilerden habere tepki!

İngiltere'de yayımlanan pazar gazetesi The Observer'ın seyahat ekinde yer alan "Antalya dünyanın yeni Dubaisi" başlığına Antalyalı turizmcilerden tepki geldi.

Antalya'ya hiçbir şehrin rakip olamayacağını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, "Dubai'deki suni büyüme ile Antalya'yı mukayese etmek gibi bir durum söz konusu olamaz" dedi.

İngiltere'nin The Observer gazetesi seyahat ekinde verdiği haberde, Antalya'nın dünyanın yeni cazibe merkezi haline geldiğini, milyonerler cenneti görünümüne kavuşarak Dubai'yi geride bıraktığını yazdı. Antalya'nın Dubai ile kıyaslanmasının söz konusu olmadığını belirten AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, "Biz dünyanın yeni Dubasi değiliz. Şunu unutmamak gerekir ki Akdeniz çanağındaki en kaliteli, en genç tesislere biz sahibiz. Dubai'deki suni büyüme ile Antalya'yı mukayese etmek gibi bir durum olamaz.Antalya'nın tarihi, doğal güzellikleri, son 5-6 yıl içinde yapılan tesisleri bu durumu doğrular" dedi.

ANTALYA'DAKİ 5 YILDIZLI OTEL SAYISI DUBAİ'DEN FAZLA

Antalya'nın turistik tesisler açısından da Dubai'yi geride bıraktığını anlatan Çorabatır, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıllarda da Antalya bir çok turisti ağırladı, seçkin müşterileri misafir eden otellere sahipti. Mardan Palace Otel'in açılmasıyla bu çıta biraz daha yükseğe çekildi. Güzel bir havalimanı var, ulaşım imkanlarımız gayet iyi bir yapıya sahip. Çevre ile otellerdeki kaliteyi tam anlamı ile birleştirdiğimiz zaman Dubai değil başka hiçbir şehir Antalya'ya rakip olamaz. Yeter ki tarihi ve doğal güzelliklerimiz ile birlikte tüm altyapı çalışmaları tamamlayalım. Antalya'ya Akdeniz çanağında kimsenin rakip olabileceğini düşünmüyorum."

Antalya'nın bir barış kenti olduğunu ve Türkiye'nin yurt dışına açılan penceresi olduğunu belirten Çorabatır, şunları söyledi: "Geçen sene 70'e yakın ülkeden insan şehrimize geldi, her yıl bu ülkelerden ilimize gelen turist sayısı yüzde 13 ile 16 arasında artış gösteriyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel sayısı Dubai'deki 5 yıldızlı otel sayısından daha fazla. Antalya bölgesine yapılacak yat limanı ve cazibe merkezleri ile Antalya'nın rakibi olacak bir şehir göremiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?