1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizmcilere AIDS uyarısı!

Akdeniz AIDS’ten Korunma Derneği Başkanı Prof. Doktor Hüseyin Sipahioğlu, turizmcileri AİDS konusunda uyardı.

Akdeniz AIDS’ten Korunma Derneği Başkanı Prof. Hüseyin Sipahioğlu, AIDS hastalığı ule ilgili dünyadaki gelişmeleri aktarırken, “Otelcileri uyarıyorum. AIDS virüsünü öldürebilen en önemli madde çamaşır suyu. Özellikle otelciler turistlerden kalan artıkları mutlaka çamaşır suyu ile yıkasınlar” dedi.

Havuzların klorlamasının ciddi olarak yapılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Sipahioğlu, “AIDS denizden değil ama havuzdan bulaşabilir. Tatil bölgeleri mutlaka iyi şekilde dezenfekte edilmeli. Ayrıca AIDS manikür ile de bulaşabilir. Bu konuda da dikkatli olmalı” şeklinde konuştu.

AIDS HASTALARI TEŞİR EDİLEMEZ

Konuşmasında Afrika ülkesi Svaziland’da bir milletvekilinin AIDS’le mücadele için, HIV’li kişilerin kalçasına damga vurulmasını önerisine de değinen Sipahioğlu, hastaların bu şekilde teşhir edilmesinin insan haklarına aykırı olduğunun altını çizdi. Sipahioğlu, AIDS hastalarının teşhir edilmesi halinde toplumdan uzaklaşıp, intikam almaya yönelebileceğini iddia etti.

Sipahioğlu, “O zaman intikam almak için şırıngaya kan çekip masum insanların üzerine atabilirler. Bu tür örnekler geçmişte yaşandı” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?