22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizmde altın yılını yaşıyor

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2008 turizm sezonunda Manavgat bölgesinin, konaklama tesisleri açısından altın yılını yaşadığını belirterek, Eylül ve Ekim aylarında da rezervasyonların çok iyi olduğunu, 3 milyon turist hedefinin aşılacağını söyledi.

Bu yıl, önceki sezon ortalamalarına oranla çok yüksek sayıda bir turist sayısı ile sezonu kapatacaklarına inandıklarını belirten TUDER Başkanı Haydar Barut, "Rezervasyonlar Eylül ve Ekim aylarında da bölgemizde doluluk oranının iyi olacağını gösteriyor. 3 milyon rakamını yakalayacağımızı umuyorum. Manavgat bölgesinin karakteristik özelliklerinden dolayı bölgede her bütçeye uygun konaklama tesisi mevcut. Bu da bölgemize gelen turistlerin, hepsinin çok para harcamak için gelmediğini ortaya koyuyor" dedi.

Bölgenin Türkiye'nin en eski tatil yörelerinden birisi olması dolayısıyla uzun yıllardır tatilini bu bölgede geçiren turistlere sıkça rastlandığını belirten Haydar Barut, "Bu tekrar, müşterilerimizin asıl amaçlarının alışveriş değil, tatillerini geçirmek olduğunu gösteriyor. Turistin otelden çıkmadığı ve esnafa faydalı olmadığı konusu sık sık polemik konusu oluşan bölgemizde ciddi sayıda yatak kapasitesi var ama, artan yatak ve turist sayısına oranla esnaf sayısı plansız ve programsız bir şekilde
artmaktadır" dedi.

Esnaf derneklerinden yapılan açıklamalara göre, esnaf başına düşen turist sayısının 5-6 civarında olduğunu, bölgeye gelen turistlerin sürekli alışveriş yapsalar dahi esnaf sayısı her geçen gün arttığı için yeterli gelmediğini kaydeden Barut, "Bu da esnaf kotası uygulanması gerektiğini, artık bölgemizde esnaf sayısının sınırlandırılması gerektiği sonucunu çıkarıyor. Turistlerin esnafa yararı konusunda bölgemizde çok sayıda kurulan seyyar esnafları yani pazaryerlerini de göz ardı etmememiz gerekir. Çünkü burada yerleşik olan esnaf, hep yerinde kalmak zorunda olduğu için taşınabilir pazarlardan mağdur oluyor: Esnaf odalarının, üyeleri için yeni düzenlemeler yapması gerekiyor" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 10:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?