22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizmde yeni alan: 'Tüp bebek' turizmi

Tüp Bebek Turizmi konusunda atakta bulunan Batı Akdeniz’in tek Tüp Bebek Merkezi olan Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi, Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinden merkeze gelen Türk ve yabancı hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

Çocuk sahibi olamayanların umut kapısı olan Merkez, yurtdışından yıllık ortalama 100 kadar hasta tedavisini üstleniyor.

Antalya Tüp Bebek Merkez Direktörü Op.Dr.Kemal Özgür yaptığı açıklamasında, “ Merkezimiz, başta Almanya, olmak üzere Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinden Türk ve yabancı hasta potansiyeline sahiptir.Tüp bebek konusunda merkezimizin cazip olmasının en önemli sebeplerinden bazılarının, tedavi maliyetinin ucuz olması, hizmet kalitesinin daha yüksek olması, şehir dışından ve yurtdışından gelen hastalarımıza Antalya gibi bir tatil şehrinde, ücretsiz lojman imkanı sunmamız olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Merkezde gebelik oranlarının yüksek olması, son teknoloji kullanılması ve Antalya’nın bir tatil şehri olması avantajlarına sahip olduklarını da belirten Merkez Direktörü Op.Dr. Kemal Özgür, “ Merkezimizde tüp bebek ve mikroenjeksiyon tedavisinde, bütün yaş gruplarında, gebelik başarı oranımız yüzde 50 civarındadır. Bu, merkezimize inanan, bizi tercih eden ve ekibimize güvenen hastalarımızdan her iki tanesinden birinin gebe kaldığı anlamına gelmektedir. Bu oran yurtiçi ve yurtdışı tüp bebek tedavi merkezlerinin başarı oranıyla kıyaslandığında gerçekten bizleri, tüm hasta ve hasta yakınlarını mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır. “ dedi.

Embriyo Dondurma İşlemi ile dünyada en başarlı merkezlerden biri olduklarına da dikkat çeken Özgür, “ Ayrıca tüp bebek tedavisinden sonra gerçekleştirilen transfer işleminden sonra, ihtiyaç fazlası embriyolar dondurulabilmekte ve ilk tedavinin sonucu olumlu ya da olumsuz, çözülerek tekrar transfer edilebilmektedir. Hastalar açısından daha ekonomik, kısa ve zahmetsiz olan bu tedavideki başarı oranımız en az taze olan kadardır. Böylelikle tek bir tedavi ile aynı başarıya sahip 2 uygulama şansı verilebilmektedir.”dedi.

Doğru teşhis konusunda kendilerine olan güvenleri, ileri teknoloji ve tecrübenin merkezlerinde birleştiğini de sözlerine ekleyen Özgür, “Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Antalya özellikle, 15 gün süren tedavi sürecinde merkezimize, yurtdışından ve şehir dışından gelen hastalarımıza ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa’nın tüm şehirlerinden direk uçak seferlerinin olması hastalar için bu cazibeyi arttırmaktadır. Lojmanlarımızın ücretsiz olup, merkezimiz yakınında olması dolayısı ile hastalarımızın her zaman doktor kontrolünde olmaları yönünde imkan sağlamaktadır“ diye konuştu. 

2005 Yılında her ay, ortalama 150 çiftin infertilite (kısırlık) tedavisi için merkeze başvurduğunu söyleyen Özgür, bu hastaların bir bölümünün ekonomik koşullar, yaş faktörü gibi olumsuzluklar sebebi ile programa girmediğini hatırlatarak, her ay başvuran çiftlerin ortalama 100 kadarının programa alındığını kaydetti.

Özgür, yılbaşından bu yana programa alınan her iki hanımdan en az birinin gebe kaldığını belirterek, tedavi maliyetinin ise, 2 bin dolar civarında olduğunu ayrıca, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensupları ile Yeşil Kart sahibi hastaların da merkezde tedaviye alındığının altını çizdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 10:57:22
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 12:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?