21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turizmde yeni hizmet

Antalya'da yaşayan Tatyana Liskina, spikerlik yaptığı yerel bir televizyonda Rusça haber sunarak, Antalya'daki Rus hemşehrilerine Türkiye ve Rusya'daki günün gelişen olaylarını aktarıyor.
Antalya'da yerel yayın yapan ART Televizyonu Türkiye'de sayıları giderek artan Rus vatandaşlarına Rusça haber imkanı sunuyor. Antalya, Türkiye ve Rusya'nın gelişen olayları Rus uyruklu spiker Tatyana Liskina tarafından aktarılıyor. Haberlere çıkmadan önce hummalı bir çalışma içine giren Liskina, haber editörü Seyfullah Bolat ile birlikte Türkiye ve Rusya'da gelişen günün önemli olaylarını Antalya'da yaşayan Rus vatandaşları için hazırlıyor.
7.5 yıldır Antalya'da ailesiyle birlikte yaşadığı belirten Liskina, "Antalya'da yaşayan çok sayıda Rus var ve bu sayısı her gecen gün artıyor. Arkadaşlarımız her zaman haber dinlesin istiyoruz" dedi. Haberlerin genelde Antalya, Türkiye ve Rusya hakkında olduğunu ifade eden, Liskina, "Herhangi bir diksiyon dersi almadım. Hayatımda ilk defa televizyonculuk yapıyorum. Çok keyifli bir iş. Başarılı olacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.
Antalya'da çok sayıda Rus olduğunu belirten haber editörü Seyfullah Bolat, "Rusların haberleri takip etmesi için böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu yayınları Türkçe'ye de çevirerek alt yazı ile yayınlıyoruz. İlerleyen zamanlarda Rusça kliplerde yayınlamayı düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 23:33:43
Güncelleme :25 Mart 2006 Cumartesi 23:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?