22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Turizmin sorunları tartışılacak

TURİZM VE ÇALIŞANLARININ SORUNLARI TARTIŞILACAK

Turizm Çalışanları Derneği, ‘Antalya’da Turizmin ve Turizm Çalışanlarının Sorunları’ konulu bir panel düzenliyor.

Turizm Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Kayaoğlu, Dernek Genel Başkanları Hayal Aydede`nin yöneteceği panelin açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yapacağını belirtti. Kayaoğlu, 4 Nisan tarihinde AKM Perge Salonu’nda yapılacak olan panele Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Şule Daldal, İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Turizm Eğitim Danışmanı Avni Aker, birçok otelde genel müdür ve genel koordinatör olarak görev yapmış olan Hacı Ömer Özkul ve SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol’un konuşmacı olarak katılacağını kaydetti. Kayaoğlu, Antalya’da turizmin ve turizm çalışanlarının sorunlarının tüm boyutlarının ele alınacağı panelde, asıl olarak turizm çalışanlarının konuşacağını vurgulayarak, “Bu panelle hem toplumdaki değişik kesimlere turizm çalışanlarının görüşlerini açıklama olanağı bulacağız, hem de turizmin değişik alanlarında yer alan uzmanların birikimlerinden yararlanacağız” şeklinde konuştu.

Turizm Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Kayaoğlu, turizmin Türkiye ve ekonomisindeki rolünün giderek arttığına dikkat çekerek, “Şimdiden 21 milyar dolarlık bir ekonomik güce ulaşan turizm sektörü yapısal bozuklukları da içinde taşımaktadır. Turizm çalışanları bu sektörü ayakta tutan ve ilerleten yaratıcı güç olmalarına rağmen adları bile anılmamaktadır. Milyonlarca turisti ağırlayan ve onlara hizmet veren yüz binlerce turizm çalışanının sorunlarını tüm yönleriyle çalışanlar tarafından anlatılacak“ dedi

Derneklerini dört ay önce kurduklarını hatırlatan Kayaoğlu, Antalya’da çalışan 500 bin, Türkiye’de ise 10 milyon kişinin bulunduğu bir sektörü örgütlemek için yola çıktıklarını ifade ederek, “Yıllardır bu alanda çalışanlar olarak yaşam ve çalışma koşullarımıza ne gibi bir katkı sağlayabiliriz diye başlattığımız tartışmaların sonucunda bir dernek kurmaya yine hep birlikte karar verdik. Üye sayımız her geçen gün artmakta kısa sürede önemli çalışmalar yürüttük. Oldukça değerli sonuçlar çıkaracağımız, panelimize başta bu alanda çalışanlar olmak üzere bütün halkımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TURİZM VE ÇALIŞANLARININ SORUNLARI TARTIŞILACAK
TURİZM VE ÇALIŞANLARININ SORUNLARI TARTIŞILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 12:30:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 13:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?