1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk Dili İşaret Bayramı kutlanıyor

Türk İşaret Dili Bayramı, Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Türk İşaret Dili Bayramı çerçevesinde Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Oya Tanyeri ile beraberindeki heyet Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda tören düzenledi.

Törende işitme engelli heyet önce saygı duruşu ardından da el hareketleriyle İstiklal Marşı okudular. Daha sonra Oya Tanyeri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.


Tanyeri törende yaptığı konuşmasında, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı kanun ile işitme engelli vatandaşların kullandıkları ana dile olan Türk İşaret Dili dört yıllık zaman zarfında ülke de eğitim sistemi başta olmak üzere hayatın her alanında yerini halen alamadığını söyledi. Tanyeri, "Maalesef şuan için Türkiye'de sadece 24 tercümanımız bulunuyor.

Bir an evvel devletimizin bu duruma müdahale etmesine ve ana dilimiz olan Türk İşaret Dilini bize kazandırmasını istiyoruz. 2008 yılında kutladığımız ilk bayramın ardından bu ikinci bayramımız. İkinci yılımızda Türk İşaret Dili bayramı kutlamaları İstanbul, Antalya ve Kocaeli olmak üzere 3 ilde törenlerle gerçekleşecek. Sesimizi ülkemizi idare edenlere iletebilmek adına bu yılki etkinlikleri meydanlarda atamızın anıt heykeline çelenk koyarak kutluyoruz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 11:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?