21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türk Diş Hekimleri Birliği toplandı

Türk Dişhekimleri Birliği'nce Antalya'da düzenlenen Bilimsel Bölge toplantısı başladı.

Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk Endodonti Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Bilimsel diş hekimliğinde 100. yıl etkinleri kapsamında halkı diş ve diş eti hastalıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toplantının açılış bölümünde konuşan Türk Endodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Küçükay, bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 100. yılında Türk Diş Hekimleri Birliği ile böyle bir organizasyonda yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Antalya Dişhekimleri Odası Başkanı Rukselan Selek ise, böyle bir toplantıya Antalya'da ev sahipliği yapmaktan dolayı heyecanlı olduklarını belirterek, toplantıda mesleki sıkıntıların ve gelişimlerin değerlendirileceğini belirtti.

"DİŞ VE DİŞ ETİ HASTALIKLARI BİR SAĞLIK SORUNU OLARAK ALGILANMIYOR"

Toplumda diş ve dişeti hastalıklarını bir sağlık sorunu olarak algılanmadığını söyleyen Genel Başkan Yıldırım, "Algılamadığı içinde buna çok önem vermiyor. Oysa diş ve diş eti hastalıklarının sağlığa çok büyük zararları var. Düşük ağırlıklı bebek riskinin temel nedenlerinden birisi diş ve diş eti hastalıklarıdır. Kalp krizinin temel nedenlerinin de biriside yine diş ve diş eti hastalıklarıdır. 100. yıl etkinlikleri kapsamında halkımıza bu mesajları vereceğiz. Çocuklarınızın ve kendinizin uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorsanız diş sağlığına büyük önem göstermeniz gerekir. Yapılması gereken dişlerinizi düzenli olarak günlük iki defa fırçalamak ve belirli periyotlarda diş hekimlerine kontrol yaptırmak" diye konuştu.

"DİŞHEKİMLERİNİN GÖREVLENDİRİLDİĞİ BÖLGELER UYGUN DEĞİL"

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, kamuda görev alan diş hekimi sayısının artmasının memnuniyet vericiği olduğunu ancak istihdam edilen diş hekimlerinin şekil ve görevlendirildikleri bölgelerin uygun olmadığını kaydederek, "İstihdam edilmesi gereken yerler Diş hekiminin bulunmadığı yerler olması gerekiyor. Dişhekiminin olduğu yerlerde ise bu hizmetleri devletin özel muayenehanelerden almasına yönelik bir sistem kurmak gerekir. Bu hizmet rekabet açısından gereklidir. Toplum hekim seçme özgürlüğünü kullanabilirse daha kaliteli dişhekimliği hizmeti alır. Aksi takdirde toplum kaliteli dişhekimliği hizmeti alamaz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 18:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?