1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk doktorun büyük başarısı

Ülkesinde 2 yıl içinde 4 kez by-pass ameliyatı geçirdikten sonra 14 yıl önce kalp nakli yapılan ve vücudundaki damar yapısı sistemik olarak bozulmuş İngiliz hasta, böbrek nakli için Türk doktorları tercih etti. Eşinden alınan böbrekle Türkiye'de hayata yeniden 'merhaba' diyen İngiliz, şimdi kendini bekleyen sağlıklı günlerin hayalini kuruyor.

Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, 67 yaşındaki İngiliz Anthony Macklin'in sistemik olarak tüm damarlarının bozuk olduğunu belirterek, "Ayrıca daha önce kalp nakli olmuş bir hastaya böbrek nakli çok riskli bir ameliyattı" dedi.

Üç kişilik ekiple 3 saat süren ameliyat sonunda İngiliz hastaya eşi Ruby Macklin'in böbreklerinden birinin takıldığını anlatan Prof. Dr. Alper Demirbaş, şunları söyledi:

"Araştırdığım kadarıyla bu türde yapılan ameliyatlarda bir ilk, yani kalp naklinden 16 yıl sonra bir böbrek nakli ameliyatına rastlamadım. Ayrıca hastanın hikayesi de çok ilginç.1990-1992 yılları arasında hasta ülkesinde 4 kez kalp ameliyatı geçirmiş. Defalarca kalp krizi geçirmiş ve ardından 14 yıl önce kalp nakli olmuş. Ancak bu süre içinde kronik böbrek yetmezliği başlamış. Bize başvurduğunda damar yapısı sistemik olarak bozulmuştu. Zor bir ameliyattı, hastanın durumu nedeniyle. Ayrıca bize geldiğinde kalpte bir damarda da darlık saptandı. Kardiyoloji bölümü bu damara böbrek naklinden önce stent taktı. 3 saatlik bir ameliyat sonunda eşinden alınan böbreği İngiliz hastaya taktık. Bugün ameliyatının ikinci günü ve böbrek fonksiyonları normale döndü. Böbreğini veren eşinin durumu da gayet iyi. İngiliz hasta, bize gelmeden önce epey araştırmış ama burada ameliyat olmayı tercih ettiler. Kendilerine risklerini anlattık.Ameliyatta da sorun çıkmadı, sonra da sorun çıkmadı. Üç gün sonra taburcu edeceğiz."

"TÜRK DOKTORLARI MÜKEMMEL"

İngiltere'nin Southampton kentinde yaşayan ve emekli olduktan sonra Fethiye'de bir ev alarak yılın belli aylarını burada geçirdiklerini anlatan 67 yaşındaki İngiliz Anthony Macklin, ameliyatın ardından kendini gayet sağlıklı hissettiğini söyledi.

Türk doktorlarına övgüler yağdıran İngiliz hasta, "Türk doktorları mükemmel, olağanüstü" diye konuştu. Türkiye'de ameliyat olmanın doğru bir karar olduğunu belirten İngiliz, hastanedeki personelin ilgisinden de hayli memnun olduğunu anlattı. Emekli olduktan sonra yerleştikleri Fethiye'yi çok sevdiğini anlatan Anthony Macklin, Türklerin de çok iyi insanlar olduğunu söyledi.

Eşine böbreğinin birini vererek hayata dönmesini sağlayan 65 yaşındaki Ruby Macklin, ameliyatın ardından kendini çok iyi hissettiğini söyledi. İngiltere'de eşinin hastalığı ile ilgili olarak bir çok hastaneye başvurduklarını anlatan Macklin, ameliyatın riskli olduğunu bildiğini belirtti.

"Türk doktorları mükemmel" diyen Macklin, eşi ile birlikte 1 yıl önce yerleştikleri Fethiye'ye döneceği günü beklediğini anlattı

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 16:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?