1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk ebinin en zor anları!

Yaklaşık 12 yıldır dünyanın en tehlikeli ve bakir ülkelerinde doğal hayatı görüntüleyen sekiz kişilik Türk ekibi, Mayıs ayı başında çıktıkları Afrika yolculuğunda ormanlar kralı arslanlarla karşı karşıya kaldı.

Küçük bir Afrika ülkesi olan Bostvana'da Madikwe Nort West Park'ta safari yapan ekip, ciplerin lastiği patlayınca doğal hayatın korunduğu parkta dünyanın en yırtıcı hayvanlarıyla baş başa kaldı. Arslan, gergedan, bufalo, zebra, sırtlan ve filleri görüntülemek için safari yapan ekip, patlayan lastiği değiştirinceye kadar aslanlarla adeta oyun oynadı.

Ekipte yer alan Antalyalı Avukat İlhan Nuri Ertaş, o dakikaları anlatırken "12 yıl boyunca yaptığımız pek çok zorlu yolculukta hiç bu kadar ürkmemiştik" dedi. Doğal park içinde yaklaşık üç metre uzaklıktaki arslanları görüntülerken cipin lastiğinin patladığını anlatan Ertaş, şöyle konuştu: "Lastiği bir şekilde değiştirmemiz gerekiyordu. Rehberimiz cesaretle inip lastiği değiştirirken biz de aracın dışındaydık. Bizi fark eden aslanlar yavaş yavaş yaklaşmaya başlayınca korkumuz arttı. Arslanlar bir metre uzağımızdaydı."

Arslanları harekete geçirecek en küçük bir davranıştan kaçındıklarını da anlatan Ertaş, şunları söyledi: "Lastik değiştirilirken mümkün olduğunca aslanları ürkütmemeye çalıştık. Ama yaşadığımız korku anlatılamaz. Çünkü cipe binsek bile üstü açık olduğu halde, aslanların cipe atlaması büyük bir faciaya neden olabilirdi. Neyse ki kimse zarar görmeden bu kazayı atlattık."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 12:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?