22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk Günü ile Alanya tanıtımı

Moskova'da açılan Dom Expo'da Türkiye'nin turizm cenneti Alanya'yı temsilen katılan Goldcity Turizm Kompleksi, tanıtım amaçlı Tük günü düzenlendi.

Fuar içinde özel hazırlanan brifing odasındaki tanıtım toplantısına Kaymakam Hulusi Doğan, Aydoğan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı F. Kerim Aydoğan, Rus işadamı Aleksander Kaşiev katıldı.

Tanıtım toplantısı sonrası Türkiye'den getirilen meyve lokumlardan oluşan kokteyl yapıldı. Kokteylde davetlilere oryantal gösterisi düzenlendi.

Tanıtım toplantısında Alanya'yı anlatan Kaymakam Hulusi Doğan, 'Alanya Türkiye'nin güneyinde en fazla turist çeken ve Türkiye'nin turizm lokomotifi olan bir ilçesi. Yaklaşık 30 yıl önce ev pansiyonculuğu ile başlayan turizm şu an için Alanya'da en yüksek noktada. 150 bin yatak kapasitesi ile şu anda Türkiye'de en yüksek kapasiteye sahip ilçesidir. Bu yıl 2 bin turist Alanya'yı ziyaret etti. Türkiye'nin bir çok bölgesinden farklı olarak en fazla yabancının yaşadığı yer Alanya'dır. 10 bin yabacı Alanya'da gayrimenkul edindi. 15 bin yabancı Alanya'da yaşıyor. Yabancıların neden en fazla Alanya'yı tecrit ettiğini sıralayacak olursak, Alanya'ya ilk olarak Almanlar yerleşti daha sonra Danimarka ve İrlandalılar yerleşmeye başladı. Son yılarda en çok Ruslar yerleşmeye başladılar" dedi.

Doğan, "Alanya yılın 365 günün 300 günü güneşli olan özel bir iklime sahip ilçe. Biz Alanya'ya dışarıdan gelen yabancılara çok büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Yabancılar meclisi oluşturduk sürekli sorunlarını bizlere getiriyorlar. Yabancılar vizelerini tüm işlemlerini Alanya'da yapabiliyorlar. Alanya'da yaşamak çok daha kolay. Ben Moskova'da Rusça bilmediğim için bir çok kelimeyi okuyamıyorum. Ancak Alanya'da toplu yaşam yerlerinde hem Rusça hem Almanca hem de İngilizce dilleri ile Türkçe kelimeler 4 dilde yazılıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda konuşan Goldcity sahibi Kerim Aydoğan, "Goldcity bir dağın başında hiç kimsenin inanmadığı bir proje idi. Hiç bir şekilde buraya yapılamaz denmişti. Yaklaşık 6 yıllık planlama ve daha sonra 5 yılık inşaat dönemi sürdü. Toplam 11 yıl uğraş verdik. Ana bina, villalar ve çeşitli sosyal tesislerden oluşuyor. Bazı zamanlar toplam 3 bin 500 kişinin çalıştığı ortam oldu. Yüzlerce iş makinelerinin çalıştığı denizden uzak Alanya'yı kuş bakışı gören tesis oldu" diyerek Goldcity'nin hikayesini anlattı.

Aydoğan, "Goldcity sadece Alanya olarak düşünmüyoruz. Alanya'nın bir lokomotifi ancak Türkiye, Avrupa en nihayetinde dünyanın konuştuğu tesislerden biri olacak. Bu konuda iddialıyız plan ve projemiz bu şekilde. Alanya'nın nüfusu 100 bin civarında. Burada yüzde 10 artıracağız. Goldcity 11 bin kişiye çıkacak. Tüm dünyada genel mekanları en fazla tesis olan bir yer olarak ortaya çıkacak. Biz bunu sadece kendimiz başarmıyoruz. Çeşitli desteklerle örneğin Alanya'ya gittiğinizde huzur dolu gidebiliyorsunuz. Tüm devlet birimleri turizm bilinci içinde size yardımcı olabiliyor. Devlet bizi koruyup bakıyor. Devletten aldığımız güçle bunları başarıyoruz. Benim bir rüyam Goldcity dünyada konuşulan birkaç tesisten biri oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğim" dedi.

Kerim Aydoğan, "Amacımız Alanya'yı öncelikle Türkiye'yi tanıtmak. Alanya'yı tanıtınca otomatikman tesisimizi tanıtacağız. Bir Alanya birlikteliği içinde Alanya adını duyurmak istiyoruz. Asıl projemizden çok Alanya'yı anlatıyoruz. Önemli olan Alanya. Alanya en yüksekte olmalı ki bizde satışlarımızı daha rahat yapalım" diye konuştu.
Alanya'yı tanıtan işadamı Aleksander Kaşiev, Alanya'nın neden tercih edilmesinden nasıl bir tatil kenti olduğuna kadar tüm detayları anlattı. Alanya'da huzurlu ve mutlu olduğunu söyleyen işadamı, yatırımlar için Alanya'yı tercih etmenin yanlış olmayacağını altını çizdi.

Tanıtım toplantısına katılan emlak sektörü temsilcileri de Türkiye'nin yeni bir pazar oluğunu şu anda kalite ve profesyonel çalışılacak ülkenin Türkiye olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?