15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk insanının gözü kara

TÜRK İNSANININ GÖZÜ KARA

WBT Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, 'İş Hayatı ve Girişimcilik' konulu dersin konuğu olarak katıldığı Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğrencilere girişimciliği anlattı

Derste, "İnsan girişimci doğuyor ancak girişimciliği ortaya çıkarmak için eğitim şart" diyen WBT Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, girişimcinin sermayesi olmayan sadece bilgisiyle iş yapan kişi olduğunu söyledi. Civan, "Girişimcilikte iyi bir fikir çok önemli. Hiç kimsenin daha önceden görmediği şeyi yapmak girişimciliğin en önemli unsurudur. Burada bir buluş değil, var olan ürünleri farklı şekilde üretmek ve pazarlamak önemlidir" diye konuştu.

TÜRK İNSANININ GÖZÜ KARA

Türkiye'nin iş hayatı içinde girişimcilik açısından kötü olmadığını söyleyen Civan, "Türk insanın gözü kara, yaratıcı. Dünyanın her yerinde başarılı Türk işadamları var" diye konuştu.

AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ ÜRÜNLER İŞLENİYOR

Öğretim Görevlisi Kenan Yüce'nin yönetiminde Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen derste WBT Tarım' Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, WBT Tarım ürünlerinin Akdeniz bölgesinde yetişen keçiboynuzu ve tıbbi aromatik bitkileri işlemek üzere kurulduğunu anlattı. Civan, Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişen keçiboynuzu, kekik, defne yaprağı, adaçayı ve biberiye gibi ürünlerin işlendiğini söyledi. Civan, Türkiye'de yetişen defne, rezene gibi ürünlerin işlenerek uluslararası piyasada satıldığını kaydetti.

'İş Hayatı ve Girişimcilik' dersi, Ziraat Fakültesi öğrencilerinin Civan'a yönelttiği sorularla sona erdi.

TÜRK İNSANININ GÖZÜ KARA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 19:45:04
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 13:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?