8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk kızına tacize darp

Antalya'nın Belek beldesinde tatil yapan Rus turist, otelde kalan bir Türk kızına tacizde bulunduğu iddiasıyla darp edildiğini öne sürdü.

Olay, Alman RTL televizyonunda Rus ailenin otel personeli tarafından darp edildiği şeklinde haber yapıldı.


Olay, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde bulunan bir otelde meydana geldi. Rus Uyruklu Steninmark ailesi, 27 Temmuz günü otele giriş yaptı. İddiaya göre, Steninmark ailesinin oğlu Sergei Steninmark (20), otelin diskosunda eğlenirken, Türk müşterilerden M.K. (23) isimli kıza elle ve gözle sarkıntılık etti.

Bunun üzerine tarafların aileleri arasında diskoda büyük bir kavga yaşandı. Olay, karakola intikal etti. Her iki aile de birbirlerinden şikayetçi olurken, Sergei ve kardeşi Eugen
Steninmark hakkında jandarma karakolunda "cinsel taciz" suçundan işlem yapıldı.

 
Almanya'da yaşadığı öğrenilen Rus aile, konuyu farklı bir boyuta taşıyarak, otel personeli tarafından darp edildiklerini ileri sürdü. Otel Genel Müdürü Zafer Süral, ailenin olaydan sonra otele gelerek, kendilerinden şikayetçi olacaklarını, olayı Marco davasına çevireceklerini söylediğini kaydetti. Ailenin, otelin kendilerine 3 bin euro ödemesi halinde şikayetçi olmayacaklarını belirttiğini ileri süren Süral, şunları söyledi:

 
"Burada düzenlenen tezgah tamamen tatili bedavaya çıkarmak isteyen bir zihniyetin ürünü. Bu Rus uyruklu aile, bana gelerek otel hakkında şikayet girişiminde bulunacaklarını söyledi. Kendilerine 3 bin euro para ödememiz karşılığında şikayetçi olmayacaklarını ve susacaklarını dile getirdi. Biz de böyle çirkin bir teklifi kabul etmeyip reddettik. Bunun üzerine 'Almanya'da televizyon kanallarına gidip hakkımızı arayacağız' dediler. Ben de kavganın otelimle alakasının olmadığını tekrar vurguladım. RTL
televizyonunda yapılan aleyhimizdeki yayını görünce şok oldum."


Süral, Alman RTL televizyonunda Türkiye'de darp edildikleri yönünde açıklama yapan aile hakkında dava açacaklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 21:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?