22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk müziği günleri başlıyor

ANTALYA TÜRK MÜZİĞİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Antalya Türk Müziği Günleri’, 23-25 Nisan tarihlerinde ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yapılacak.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 23 Nisan Cuma günü ATSO’nun 124. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında açılış töreni ile start alacak olan Türk Müziği Günleri’ne, bu yıl, 14 Türk Sanat Müziği Korosu ve 10 Türk Halk Müziği Korosu olmak üzere toplam 24 topluluğun katılacağını bildirdi.

TÜM ANTALYALILAR DAVETLİ

Etkinliklerin ücretsiz ve tüm Antalyalı sanatseverlere açık olduğunu belirten Budak, “Bu organizasyonla Antalya’mızdaki tüm koroların eksiksiz katılımı ile aynı ortamda sanat icra etmelerini sağlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Beşinci yılında, artık rüştünü ispat etmiş olan bu organizasyonumuzun, Kuruluş Yıldönümü etkinliklerimizin önemli bir parçası olarak geleneksel hale gelmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Üyelerimizi ve tüm Antalyalıları etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ’NİN GÜÇLÜ SESLERİ

23 Nisan günü saat 13.00’de TRT Çocuk Korusu’nun konseriyle başlayacak olan Antalya Türk Müziği Günleri, üç gün boyunca, sanatçıların ve sanatseverlerin buluşacağı bir şölene sahne olacak. Antalya Türk Müziği Günleri’nde, koro ve toplulukların yanı sıra, TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları da sahne alacak. Türk Müziği’nin güçlü isimleri Hasan Özel, Bayram Bilge Tokel, Özgen Gürbüz, Serap Efil, İlhami Çetik, Tülin Koşuoğlu, Munip Utandı, Merve Utandı ve Melihat Gülses üç gün boyunca Antalyalı sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

ÜCRETSİZ SERVİS

Etkinlik kapsamında ‘Erdinç Çelikkol ile Beste Öyküleri Türk Müziği Söyleşisi’ ve sanatçı Şeyma Candan tarafından ‘Eski Türk Evleri’ rölyef sergisi de açılacak. Etkinliklere katılmak isteyen sanatseverler için, 23 Nisan tarihinde, saat 11.30’da, 24-25 Nisan tarihlerinde ise saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz servis yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 10:52:02
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 11:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?