1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk otelleri ucuza satılıyor!

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen 'Krizde Turizm' konulu panele katılan konuşmacılar, ülke genelindeki otel fiyatlarının sektör içerisinde hak ettiği yerde olmadığına işaret etti.

Yurt genelinde olduğu gibi Manavgat’ta da ‘Turizm Haftası’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Manavgat Belediye Başkan Danışmanı Cemal Sönmez Işık, TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, TİSOYAB Başkanı Sait Güneri, otel yöneticileri,sivil toplum örgütleri başkanları, turizmciler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, ülkenin en önemli turizm potansiyeline sahip olduklarını ifade ederek, Avrupa’daki 230 bin turiste yapılan ankete göre 99 otel listesinden 39’u Antalya bölgesinde olduğunu hatırlattı. Antalya bölgesindeki 39 otelden 18’inin Manavgat bölgesinde yer aldığını da hatırlatan Erdoğan, bu sonucun son derece gurur verici olduğunu söyledi. Bölge açısından özellikle uzun vadeli turizm ile ilgili planlamalara ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, mastır planlarının yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Kış dönemi geldiği zaman çok sınırlı sayıda otellerimiz açık kalıyor. Bu anlamda bizlere düşen, buradaki yerel yönetimlerimizin, turizme gönül vermiş kişilerle birlikte turizmi 12 aya yaymak için her türlü çalışmayı başlatmamız lazım” dedi.

Daha sonra ‘Krizde Turizm’ konulu panelde konuşan Manavgat MYO’da öğretim görevlisi Emrah Köksal Sezgin ise 2007 yılında Turizm Bakanlığının Türkiye turizmini geliştirmek için hazırlamış olduğu 2023 Turizm stratejisini anlattı. Sezgin konuşmasında “Turizm sektörü kendi dışında 38 sektörü ile birlikte entegreli bir şekilde bu istihdam rayına çekiyor. Sadece 16 kişiden biri turizmde çalışıyorsa bu hem bizim bölgemiz için, hem de turizm eğitimi yapan okullar için çok önemli bir sayı.” ifadelerine yer verdi. 2023 turizm stratejisinin amacını da açıklayan Sezgin, “2023 turizm stratejisinin amacı, Türkiye’nin dünyadaki ilk 5 ülke arasına girerek, bu pastadan en yüksek payı alabilmesidir. Türkiye’de 2008 yılında 21,9 milyar dolar turizm geliri elde edilmiş ve bu rakam 2007 yılına göre %18.5 artış demektir.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 21:29:38
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 21:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?