16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Türk tenis tarihinde bir ilk

TÜRK TENİS TARİHİNDE BİR İLK

Yunanistan'ın Selanik kentinde 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) düzenlediği 10 bin dolar ödüllü 'Profesyonel Büyük Bayanlar Tenis Turnuvası'nda Rixos Hotels sponsorluğunda yarışan tenisçi Başak Eraydın finale çıkarak ikinci oldu.

Dünya sıralamasında 823 numarada bulunan 16 yaşındaki genç tenisçi Başak Eraydın, Rixos Hotels desteğiyle yarıştığı yarı finalde bir numaralı seribaşı olan İsrailli rakibi Keren Shlomo'yu yenerek finala çıktı. Finalde Rus rakibi Anastasia Mukhamedova karşılaşan Eraydın, ilk seti 6-1'lik skorla üstün tamamladı. Ancak klasmanda 545 numarada bulunan rakibi Mukhamedova, ilk seti kaybettikten sonra toparlandı ve 6-1 ve 6-3'lük setlerle maçı lehine çevirmeyi başardı.

TÜRK TENİS TARİHİNDE BİR İLK

Başak Eraydın Türk tenis tarihinde 16 yaşında uluslararası profesyonel büyük bayanlar tenis turnuvasında yarışıp finale kalan ilk Türk tenisçi olma özelliğini taşıyor. İlk defa ITF turnuvasının en genç Türk oyuncusu olan Başak Eraydın 16 yaşında olmasına rağmen kendisinden daha büyük ve tecrübeli oyuncularla mücadele etmiş ve finale kadar yükselme başarısı göstererek tenis kariyer hayatında önemli bir sıçrama yaptı.

11 TURNUVADA 35 MAÇ KAZANDI

Antrenörü ve aynı zamanda babası da olan Erol Eraydın, Başak Eraydın'ın başarısı ile ilgili olarak, "Kazandığımız bu başarı Türk tenis tarihinde bir ilk. Daha önceki turnuvalarda yarı finale kalması bile büyük bir önem taşıyordu. Türkiye tarihinde bu başarıyı 16 yaşında elde etmiş bir sporcu bulunmuyor" dedi.

Başak Eraydın 2010 yılında katıldığı 11 turnuvada yarıştığı 43 maçta 35 maçı kazanarak Türk sporunu başarıyla temsil etti.

TÜRK TENİS TARİHİNDE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 13:45:02
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 14:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?