22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk Ticaret Bankası'nın gayrimenkulleri satılıyor...

Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarının elindeki ihtiyaç fazlası gayrimenkulü, "Halktan Teklif" başlığı altında kendine özgü yöntemlerle satan Eskidji Müzayedecilik, şimdi de tasfiye halindeki TTB'nin gayrimenkulunu satışa sunacak. Antalya Merkez ile Alanya, Finike, Kale (Demre), Kaş, Kumluca İlçeleri'nde ve bunlara bağlı beldelerde bulunan birbirinden değerli gayrimenkul, Eskidji Müzayedecilik tarafından, 27 Temmuz'da, saat 20:00'da Resort Dedeman Antalya Oteli'nde açık artırmaya çıkarılacak.


Daha önce TTB'nin İstanbul ve İzmir'deki gayrimenkulünün satışına büyük bir başarı ile aracılık ettiklerini belirten Eskidji Müzayedecilik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Berktaş, ''Şimdi de TTB'nin Antalya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardık. Satılacak mülkler arasında, Antalya Atatürk Caddesinde bulunan Merkez Şube, Şarampol Şubesi, Kumluca, Finike, Hasyurt, Demre ve Turunçova şubeleri ile lojmanları var. Ayrıca, Alanya ve Kaş'ta da bankaya ait çeşitli gayrimenkul bulunuyor. Bankanın şubeleri ve lojmanları, şehrin ana caddelerinde ve yürüyüş yolları üzerinde yer alıyor. Bu gayrimenkulün hepsi birbirinden değerli mülk niteliği taşıyor. Yüksek kira getirisi amacıyla mülk edinmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat, öyle ki bulundukları yerlerin 100 metrelik alanı içinde en son el değiştirmeler ortalama 12 yılda bir oluyor. Yani ya şimdi alacaksınız ya da ortalama 12 yıl bekleyeceksin." diye konuştu.


Satışlara girebilmek için Müzayededen önce 5 milyar lira nakit teminat yatırmak gerektiğini kaydeden Berktaş, söz konusu gayrimenkulün tamamının aynı günde satışının gerçekleşeceğini beklediklerini söyledi. Satış sistemini oluşturan "Halktan Teklif" yönteminin de, Eskidji adına tescilli dünyanın en açık ve en şeffaf gayrimenkul satış yöntemi olduğunun altını çizen Hakan Berktaş, "Bu yöntemle, 2003 yılında, yaklaşık 310 milyon dolar tutarında işleme aracılık ettik." dedi.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 14:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?