1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türk vekiller futbolda galip!

Antalya'da düzenlenen Parlamentolar arası Futbol Turnuvası'nda Türkiye, Romanya'yı 6-2 mağlup etti.

TBMM bünyesinde milletvekillerinden oluşan Meclis Futbol Takımı, Parlamenterler Spor Kulübü Derneği başkanlığında Antalya Rixos Otel'de turnuva düzenledi.

Dünya'da ilk olarak Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı ve 30 dakikalık iki devre halinde oynanan Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'na Macaristan, Kazakistan, İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye katıldı.

Turnuvanın ilk maçında Macaristan ile İtalya karşı karşıya gelirken, karşılaşmadan Macaristan 3-0 galibiyetle ayrıldı. Turnuvanın ikinci maçında Türkiye ile Romanya karşı karşıya geldi. Karşılamanın ilk yarısı 3-1 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi. Türkiye'nin ilk yarıdaki gollerini 12. ve 18. dakikada Edirne Milletvekili Necdet Budak ve 15. dakikada Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz kaydetti. Romanya'nın ilk yarıdaki tek golü ise 24. dakikada geldi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Türkiye, karşılaşmanın 35. dakikasında Ordu Milletvekili Enver Yılmaz'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmayı 4-1'getirdi. 41. dakikada Enver Yılmaz kendisinin ikinci, takımının 5. golünü kaydetti. 43. dakikada Giresun Milletvekili Adem Tatlı, attığı golle skoru 6-1'e taşıdı. Karşılaşmanın 58. dakikasında Apostolache Mihai'nin golüyle Romanya, skoru 6-2'ye getirdi. Karşılaşma Meclis Futbol Takımı'nın 6-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, "Tabi bizim amacımız öncelikle ülkelerarası milletvekili diyalogları geliştirmek. Spor da bunun bahanesi. Biz daha hazır ve hırslıydık. Kupayı almak istiyoruz. Macaristan ile final oynarız" dedi.

Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriye Aslan ise, "Güzel bir maç oldu. Dostluk kazandı. Burada önemli olan 5 tane meclis takımın bulunması. Bunlar Türkiye'nin tanıtımı açısından çok faydalı" diye konuştu.

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, turnuvanın turizme büyük katkıda bulunacağını belirtirken, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ise, "Bu turnuvanın kurumsallaşması maçın sonucundan daha önemli. Diğer ülkeler nezrinde de tanıtım sağlanıyor. Kupayı alacağız" dedi.

Antalya Milletvekili Mehmet Günay ise, "Turnuvayı iyi olan kazansın. Spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Sporun dışında da bu dostluk umarım devam eder" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 08:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?