7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türk-Yunan Dostluk Festivali 9-12 Haziran'da

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ve Defne Türk-Yunan Derneği iş birliğinde düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Festivali'nin, 9-12 Haziran tarihleri arasında Antalya ve Rodos'ta yapılacağı bildirildi.

Türkiye ve Yunanistan halkı arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla Antalya ve Rodos olarak iki bölüm halinde planlanan 4 günlük festival kapsamında, geziler, paneller, konser ve sahne performansları ile fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Fotoğraf yarışmasına katılanlar arasından Türkiye'den Ara Güler, Yunanistan'dan Nikos Economopoulos tarafından seçilecek üçer fotoğraf, altın, gümüş ve bronz defne ile ödüllendirilecek.


Festivalin ana teması yüzler


Dostluk Festivali'nin ana teması, "Yüzler" olarak belirlendi.

Açıklamada, iki halk arasına giren neredeyse 100 yıllık ayrılığın, Ege'nin iki kıyısında yaşayan yüzlerin aslında birbirine ne kadar çok benzediğini unutturması düşüncesiyle seçilen tema çerçevesinde düzenlenen "Yaşamdan, İnsandan, Kentten Yüzler" adlı fotoğraf yarışması ve sergisinin ise Türkiye ve Yunanistan'da yaşayan ve birbirini hiç görmemiş insanlara benzeyen yüzleri göstermeyi amaçladığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 12:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?