1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkan Saylan anıtlaşıyor

TÜRKAN SAYLAN DOĞUM GÜNÜNDE ANTALYA'DA ANITLAŞIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan'ın anıtını yaptırdı. Belediye, CHP lideri Deniz Baykal'ın evinin karşısına anıtı dikmeye hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan anısına heykelini yaptırdı. Heykeltıraş Ayşe Aytaç Katı tarafından tasarlanarak yapılan 'Türkan Saylan Heykeli' öncüsü olduğu eğitimi simgeliyor. Heykelde, Saylan'ın elinde çiçeği ve kitabı bulunması dikkat çekiyor.

Türkan Saylan'ın heykeli, aynı zamanda doğum günü olan 13 Aralık Pazar günü Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı'nda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın evinin karşısında bulunan parka yerleştirilecek. Deniz Baykal, bundan sonra eski Antalya belediye başkanı döneminde yapılan ve ampulü andıran havuz yerine Saylan'ın anıtını görecek.

Türkan Saylan'ın takdir ettiği bir Cumhuriyet kadını olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "O'nu kaybetmenin acısını yaşadık. Sonra da Antalya'da yaşatma kararı verdik. Ünlü heykeltıraş Aytaç Katı eseri yaptı. Pazar günü hep beraber anıtı dikeceğiz. Yer seçimi tamamen heykeltraşımızın kararı. Türkan Saylan'ın kimliği, kişiliği ve özgürlükçü anlayışına uygun olsun diye orayı seçtik" dedi.

TÜRKAN SAYLAN DOĞUM GÜNÜNDE ANTALYA'DA ANITLAŞIYOR
TÜRKAN SAYLAN DOĞUM GÜNÜNDE ANTALYA'DA ANITLAŞIYOR
TÜRKAN SAYLAN DOĞUM GÜNÜNDE ANTALYA'DA ANITLAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 12:39:05
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 13:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?