22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkçe öğrenen yabancılara sertifika

Akdeniz Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (AKDİM) düzenlemiş olduğu Türkçe Konuşma Kursunu başarıyla bitiren 13 yabancı vatandaşa sertifikaları verildi.

Kepez Belediyesi meclis salonunda, AKDİM Türkçe Konuşma Kulübü'nün düzenlediği ve Antalya'da yaşayan yabancıların katıldığı Türkçe okuma-yazma kursunun sertifika töreni düzenlendi. Törene, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Soner Erkaya, Recep Mavi, AKDİM Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çiğdem, Türkçe okuma-yazma kursunu tamamlayan Belçika, Almanya, Hollanda ve Rusya vatandaşı 13 kursiyer katıldı.

Kocagöz, etkinlikten dolayı AKDİM Yönetim Kurulu'nu kutlayarak, "Dünya, kültürler arası diyalogla her geçen gün daha da küçülüyor. Farklı kültürler birbirini yaklaştıkça, farklı ülkelerin insanları birbirlerini tanıdıkça, dillerini, geleneklerini, göreneklerini öğrendikçe sevgi, her türlü engeli ortadan kaldıran bir araç haline geliyor." dedi.

Antalya'da yaşayan yabancıların Türkçe öğrenmesinden çok mutlu olduğunu belirten Kocagöz, şöyle devam etti: "Sizleri, Antalya'da yaşayan yabancılar olarak değil, içimizden biri, arkadaşımız, komşumuz olarak görüyoruz. Türkçe öğrenmek için kursa katılığınız için sizleri yürükten kutluyorum. Bu şekildeki çalışmalar, Antalya'da yaşayan yabancıların Türk kültürünü, Türk insanını tanımaya yardımcı olacaktır. Kepez Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sizlerin ufkunuzdan da yararlanmak istiyoruz. Kapımız ve gönlümüz sizlere her zaman açık."

Konuşmanın ardından Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Soner Erkaya ve Recep Mavi, AKDİM'in Türkçe okuma-yazma kursunu tamamlayan Antalya'da yaşayan 13 yabancıya sertifikalarını verdi.Kepez Belediye Başkan Yardımcıları da, Hollanda, Belçika, Almanya ve Rusya vatandaşı 13 kursiyere Atatürk'ün Nutuk ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı kitaplarını, Türkçe Konuşma Kulübü'nün öğretmenine de vazo hediye etti. Sertifika töreninde, Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan 13 yabancı da Türkçe konuşarak kendilerini tanıttılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?