1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkiye Değişim Hareketi teşkilatlandı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde oluşturulan Türkiye Değişim Hareketi, Antalya'da teşkilatlanarak kendilerini tanıttı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde başlayan Türkiye Değişim Hareketi, yeni yılın ilk haftasında partiye dönüşecek. Yeni parti, 2010 yılının ilk cuma günü parti programını açıklayarak siyaset hayatına atılacak. Antalya'da teşkilatlanmayı tamamlayan değişim hareketi, İl temsilcisi İlknur Pehlivanoğlu önderliğinde kendilerini tanıttı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulunan Pehlivanoğlu, Türkiye'nin kötü yönetilmesi ve halkın umutsuz hale gelmesi sonucu yeni bir parti kurmaya karar verdiklerini belirtti. Karşımızdaki tablonun kaygı verici olduğunu anlatan Pehlivanoğlu, şunları söyledi:

"Devlet kurumları, yargı, üniversiteler, iş dünyası ve çalışanlar kavga halindedir. Toplum hızla kutuplaşmaktadır. Bugünkü siyaset anlayışıyla Türkiye'nin yol alması mümkün değil. Yurttaşlarımız, yeni bir siyaset, yeni bir anlayış, yeni
bir enerji bekliyor. Açıkçası oy verebileceği parti arıyor. Halkın beklediği değişimi, ancak ve ancak topluma güven veren, ulusal uzlaşmayla halkın geleceğe umutla bakmasını sağlayan, ayrışma yerine bütünleşmeyi getiren, inançlara saygılı laikliği, üretimi, adaleti, paylaşmayı, özgürlükleri ve demokrasiyi öne çıkaran, yeni bir siyasi parti harekete geçirebilir. Bu da Mustafa Sarıgül önderliğinde partileşme süreci içerisindeki Türkiye Değişim Hareketi'dir."

2010'un ilk haftasına kadar başka bir parti kurulmazsa, Türkiye Değişim Hareketi'nin kuracağı parti siyaset dünyasındaki 63. oluşum olacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?