21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türkiye YÖREX'e hazırlanıyor

TÜRKİYE YÖREX'E HAZIRLANIYOR

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl ikincisi 28 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları devam ediyor.

YÖREX bölgesel tanıtım toplantılarının ikincisi Gaziantep'te yapıldı. Gaziantep Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya kentteki tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Toplantıya İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Nizip Ticaret Borsaları temsilcileri de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, Yöresel Ürünler Fuarı'na geçen yıl katıldıklarını ve fuardan önemli kazanımlarla döndüklerini söyledi. Çelik, “Geçen yıl fuara borsa olarak kendi imkanlarımızla katıldık. Fakat bu yıl bütün Gaziantep'i temsil edecek şekilde katılmayı planlıyoruz. Fuara tüm kurumları bir araya getirerek katılacağız” dedi.

Fuara sadece gıda veya tarım ürünlerini değil, yöre kültürünü ve turistik değerleri de taşıyacaklarını kaydeden Çelik, “Bu fuardan beklentilerimiz, öncelikle iç pazarın gelişmesi. Daha sonra YÖREX'in uluslararası boyutlara taşınacağına inanıyoruz” dedi. Ömer Çelik, YÖREX'e Diyarbakır ve Mardin'in de katılmasını arzu ettiklerini belirterek, “Çünkü bu fuar dostluğun ve ilişkilerin gelişmesine de vesile olacak” diye konuştu.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası yetkilileri, geçen yıl fuara katılamadıklarını fakat bu yıl mutlaka katılmak istediklerini söyledi.

TÜRKİYE YÖREX'E HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 10:14:03
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 10:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?