16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Türkiye Yugoslavya olmayacak

AKM’DE ‘HANGİ DÜNYA DÜZENİ’ KONFERANSI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Hangi Dünya Düzeni’ konferansına katılan gazeteci-yazar Banu Avar, dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirdi. Yoğun ilginin gösterildiği konferansı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da izledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans öncesi, yine Banu Avar’ın hazırladığı belgesel film gösterildi. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Avar, dünyanın büyük şirketler tarafından bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu saldırılardan en çok yoksul kesimin etkilendiğini ifade eden Avar, bu dönemde başlayan Tekel işçilerinin eyleminin topluma bir ışık olduğunu kaydetti. Toplumda önce özelleştirilmelerin yapıldığını kaydeden Banu Avar, daha sonra sırasıyla beyinlerin uyuşturulduğunu ve son aşamada da etnik kimlik ve dinin kullanılarak, insanların birbirine kışkırtıldığını söyledi.

Avar, Türkiye’de yaşanan sürecin daha önce dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer alan ve sonradan sekize bölünen Yugoslavya’da yaşandığını belirtti. Avar, “Fakat bizim ülkemiz Yugoslavya gibi olmayacaktır. Tam bu dönemde Tekel işçilerinin eylemi, bir şeyleri değiştirebileceğimizi göstermiştir. Türk milletine umutsuzluk yakışmaz. Çünkü eğer diyalektik düşünebilirseniz, umutsuz olamazsınız. Tarih hiçbir zaman geriye doğru gitmeyecektir. Türkiye nasıl feodalizmden kapitalizme geçtiyse, toplumculuğa da geçecektir. Bunun geri dönüşümü yoktur” dedi.

AKM’DE ‘HANGİ DÜNYA DÜZENİ’ KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 13:34:03
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 16:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?